O banca responsabila e si o banca transparenta si onesta, iar informarea corecta este o misiune cheie pentru Cetelem.
Iata mai jos toate informarile noastre oficiale si actualizate in timp real.
Contacte pentru presa
Email: Agentia de relatii publice The Public Advisors, Departamentul de Marketing si Comunicare Cetelem
06.03.2023 BNP Paribas Personal Finance anunta demararea procedurilor de sistare a operatiunilor din Romania ale diviziei de consumer finance, Cetelem.
Bucuresti, 6 martie 2023
BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE ANUNTA INCETAREA PROGRESIVA A ACTIVITATILOR SALE IN ROMANIA
BNP Paribas Personal Finance anunta demararea procedurilor de sistare a operatiunilor din Romania ale diviziei de consumer finance, Cetelem.
Cetelem a inaintat catre autoritatile de resort documentatia necesara in vederea incetarii activitatii de acordare de credite de consum pe piata din Romania, in conformitate cu procedurile de reglementare.
Cetelem va asigura continuitatea relatiilor de afaceri cu partenerii si clientii in baza contractelor de credit si carduri aflate in derulare pana la rambursarea integrala si la incetarea obligatiilor contractuale.
BNP Paribas Personal Finance isi ia angajamentul de a indeplini in totalitate obligatiile fata de angajati, clienti, parteneri si autoritati de reglementare.
Infiintata in Romania in anul 2005 sub brandul Cetelem, BNP Paribas Personal Finance a inregistrat succes din punct de vedere comercial, insa activitatea companiei nu a atins dimensiunea necesara pentru a putea absorbi investitiile majore in IT necesare pentru o pozitionare competitiva.
Prin urmare, BNP Paribas Personal Finance a realizat o analiza strategica pentru a identifica optiunile existente in interesul clientilor si al personalului. Din pacate, nu s-a concretizat procesul de identificare a unui partener financiar care sa posede capacitatea de a defini si a asigura un viitor stabil pentru companie.
In consecinta, BNP Paribas Personal Finance anunta demararea procedurilor de intrerupere a activitatilor sale in Romania. Grupul a inaintat catre autoritatile de resort documentatia necesara in vederea incetarii activitatii de acordare de credite de consum pe piata din Romania, in conformitate cu procedurile legislative in vigoare.
Continuitatea activitatii pentru partenerii si clientii ce detin contracte si carduri de credit in derulare va fi asigurata pana la rambursarea integrala si incetarea obligatiilor contractuale.
In aceasta perioada provocatoare, Cetelem va acorda, desigur, tot sprijinul necesar angajatilor sai.
Aceasta decizie vizeaza doar activitatea Cetelem, fara impact asupra altor entitati ale BNP Paribas, care isi vor continua operatiunile si implementarea planurilor de dezvoltare in Romania.
***
Despre Cetelem - www.cetelem.ro
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere servicii de credite de consum in magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vanzarii, fie la distanta, prin telefon sau Internet. In cei peste 15 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance, subsidiara detinuta in totalitate a Grupului BNP Paribas, este un jucator important in domeniul finantarii consumatorilor in Franta si in Europa, oferind o gama larga de produse de credit de consum. Cu marci precum Cetelem, Cofinoga, Findomestic si AlphaCredit, compania ofera o gama completa de credite personale in magazine, la dealerii auto sau direct clientilor prin intermediul centrelor sale de contact cu clientii si online.
BNP Paribas Personal Finance si-a completat oferta cu produse de asigurare si de economisire pentru clientii sai din mai multe tari, printre care Germania, Franta si Italia.
De-a lungul mai multor ani, BNP Paribas Personal Finance a dezvoltat o strategie activa de parteneriat cu lanturi de magazine, producatori si distribuitori de automobile, site-uri de comert electronic si alte institutii financiare (bancare si de asigurari), bazata pe experienta sa pe piata creditelor si pe capacitatea sa de a oferi servicii integrate adaptate la activitatile de afaceri si la strategia comerciala a partenerilor sai.
Pentru a-si sprijini clientii si partenerii, BNP Paribas Personal Finance se angajeaza sa promoveze accesul la un consum mai responsabil si mai durabil.
30.08.2022 BNP Paribas Personal Finance Bucuresti primeste certificarea Best Places to Work
Bucuresti August 29, 2022 – BNP Paribas Personal Finance SA sucursala Bucuresti, prin marca sa comerciala Cetelem, s-a alaturat unui grup prestigios de companii care se angajeaza sa respecte cele mai inalte standarde in ceea ce priveste mediul de lucru si excelenta in resurse umane. Compania a fost recunoscuta si certificata drept Best Places to Work in Romania pentru anul 2022.
Scorul obtinut de companie este de 80% si se bazeaza atat pe evaluarea realizata de Best Places to Work asupra proceselor si politicilor de HR, cat si pe rezultatele unui sondaj anonim completat de 64% dintre angajatii bancii selectati pentru a participa. Pentru ambele dimensiuni (Evaluarea HR si Evaluarea angajatilor) au fost luate in considerare opt categorii: Leadership, Practici HR, Compensatie, Beneficii, Relatia dintre angajati privind munca in echipa, Implicarea angajatilor, locul de munca si Responsabilitatea sociala corporativa. Pentru jumatate dintre aceste categorii, compania a obtinut un scor de peste 80%.
„Aceasta realizare imi intareste convingerea ca prioritatea noastra este cea corecta – Oamenii nostri! Impreuna cu managementul si echipele noastre de HR, dorim sa promovam si sa mentinem o cultura inclusiva, antrenanta si cu oportunitati, precum si sa ne axam pe dezvoltarea angajatilor nostri”, spune Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance Sucursala Bucuresti.
Best Places to Work este un program international de certificare in HR care recunoaste locurile de munca de top din diferite tari si se concentreaza pe satisfactia angajatilor prin analiza a 8 factori la locul de munca, inclusiv cultura organizationala, oportunitati de crestere si bune practici. Acest lucru le ofera angajatorilor oportunitatea de a afla mai multe despre implicarea si satisfactia angajatilor lor si de a-i aprecia pe cei a caror experienta profesionala se desfasoara la cele mai inalte standarde. Exista peste 50 de companii romanesti care detin aceasta certificare, dintre care 5 sunt reprezentante ale industriei bancare.
„Cetelem intelege importanta de a construi talente diverse si de a depune eforturi pentru a crea un mediu in care munca angajatilor sa genereze succes, sa respecte echilibrul intre viata personala si cea profesionala si sa genereze resurse pentru a-si atinge obiectivele si a facilita o cultura a oportunitatilor”, spune Hamza Idrissi, Directorul de Program al organizatiei Best Places to Work.
Modul de lucru si cultura organizationala pe care se bazeaza BNP Paribas Personal Finance au reflectat intotdeauna grija si implicarea pe care grupul le ofera in mod constant angajatilor. Certificarea evidentiaza atasamentul puternic al grupului fata de angajatii sai si cresterea profesionala a acestora, managementul excelent al carierei si planificarea succesiunii, strategia de management al performantei si dezvoltarea puternica a conducerii.
„Suntem onorati sa primim certificarea Best Places to Work. Aceasta realizare confirma angajamentul echipei de HR de a construi o cultura extraordinara la locul de munca si un viitor impreuna cu angajatii nostri. Suntem mandri ca acestia se bucura de o experienta pozitiva constanta in relationarea cu colegii si managementul si ca activitatea desfasurata genereaza motive de satisfactie si mandrie.”, spune Florenta Hamzu, Director HR BNP Paribas Personal Finance Sucursala Bucuresti.
In Romania, BNP Paribas Personal Finance are peste 500 de angajati. Grupul acorda o importanta deosebita angajatilor sai si mediului lor de lucru, care este in mod constant adaptat in conformitate cu schimbarile culturale, societale si generationale.
***
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o filiala BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie, 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Filiala Bucuresti, ca rezultat al unei fuziuni interregionale dintre Cetelem IFN SA si banca franceza detinatoare BNP Paribas Personal Finance. Dupa incheierea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub marca Cetelem, recunoscuta in randul creditului de consum public din Romania. Firma continua sa ofera servicii de consum credit in magazine, carduri de credite, imprumuturi auto, imprumuturi personale, fie in cadrul bancii fie de la distanta, prin telefon sau prin internet. In cei peste 15 ani de functionare pe piata din Romania, Cetelem a inmanat peste 1,8 milioane de imprumuturi.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance este una dintre cele mai recunoscute companii de finantare de consum din Franta si Europa, oferind o gama larga de credite de consum. O sucursala complet ditinuta de BNP Paribas Group, BNP Paribas Personal Finance are aproape 20,000 de angajati si desfasoara activitati in 30 de tari. Detinand marcile Cetelem, Cofinoga, Findomestic si AlphaCredit, compania ofera numeroase credite de consum pentru nevoie personale, fie direct din magazine, fie la reprezentante auto sau direct la consumatori, prin intermediul agentiilor si online.
Ofertei BNP Paribas Personal Finance se alatura oferte de asigurari si produse pentru economii, toate destinate clientilor din anumite tari, printre care Germania, Bulgaria, Franta si Italia.
In decursul mai multor ani,, BNP Paribas Personal Finance si-a dezvoltat o strategie de parteneriat activ cu retele de retail, producatori si distribuitori de masini, magazine online si alte institutii financiare (banci si companii de asigurari), pe baza experientei sale pe piata, imprumuturi si capacitatea de a oferi servicii integrate adaptate strategiei de afaceri si de afaceri a partenerilor .
Pentru a-i ajuta pe clienti si parteneri, BNP Paribas Personal Finance este dedicata promovarii unui consum sustenabil si responsabil.
Mai multe detalii la:
@bnpp_pf
19.07.2022 BNP Paribas Personal Finance București emite primele carduri realizate din plastic reciclat
BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București, prin marca sa comercială Cetelem, anunță emiterea începând de luna aceasta a primelor carduri Cetelem realizate din plastic reciclat (rPVC), prietenoase cu mediul. În urma acestui proces, banca estimează o reducere a amprentei de carbon cu aproximativ 3,5 tone. Această acțiune se desfășoară sub umbrela programului Positive Impact, un demers prin care este promovat accesul la un consum mai responsabil și sustenabil al clienților și partenerilor Cetelem.
Obiectivul Cetelem este ca până în anul 2025, întregul portofoliu de carduri să fie realizat din plastic reciclat și elemente biodegradabile. Producerea cardurilor de acest tip va avea loc gradual, cele vechi urmând a fi înlocuite pe măsura expirării, odată cu epuizarea stocurilor existente.
Noul plastic conține material reciclat în proporție de 85,5% și folosește soluțiile Greenpay – PVC de la IDEMIA, lider mondial în soluții de identitate augmentată. Mai mult, o parte din gama de cerneluri folosite sunt biodegradabile. Tehnologia reprezintă cel mai recent demers al experților în cercetare și dezvoltare din cadrul IDEMIA și are la bază o atenție deosebită acordată selecției materiilor prime, proceselor de fabricație și asamblare, pentru a asigura menținerea calității înalte a cardului. Noua versiune a cardului va păstra funcționalitățile prezente, posesorii putându-le folosi la fel ca până acum.
„Grija față de utilizarea resurselor este una dintre cele mai mari provocări pe care societatea modernă le întâmpină în ziua de azi. Un comportament responsabil, inclusiv din punct de vedere al consumului, ne va ajuta să conservăm resursele naturale, să reducem amprenta de carbon și să facem diferența la o scară mai largă. Continuăm să sprijinim tranziția către un viitor verde, iar emiterea noului tip de carduri realizate din plastic reciclat este o acțiune ce contribuie la binele mediului înconjurător și, de aceea, ne încurajăm clienții să aleagă variante de plată prietenoase cu mediul. Doar împreună putem sprijini și, în același timp, îmbunătăți calitatea vieții pe termen lung”, spune Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance Sucursala București.
În calitate de bancă ce activează pe piața cardurilor de credit, cu aproximativ 400.000 de carduri în portofoliu, BNP Paribas Personal Finance București se află constant în topul primilor trei emitenți de astfel de carduri și se bucură să dezvolte soluții alături de parteneri cu principii și obiective comune în ceea ce privește sustenabilitatea și impactul pozitiv asupra mediului.
BNP Paribas Personal Finance Bucuresti este o bancă responsabilă care alege să se implice în programe de sustenabilitate, iar protejarea mediului este una dintre prioritățile sale. De-a lungul timpului, banca a demarat diferite mișcări în acest sens, precum Creditul Verde, care constă în finanțarea proiectelor care au grijă de sănătatea mediului, oferind o dobândă avantajoasă, mai mică decât oferta standard, acțiuni de reciclare sau plantarea a sute de copaci.
***
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, un brand comercial BNP Paribas Personal Finance
Începând cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA și banca mamă franceză BNP Paribas Personal Finance. După finalizarea procesului de fuziune, activitatea comercială din România a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din România. Compania continuă să ofere servicii de credite de consum în magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vânzării, fie la distanță, prin telefon sau Internet. În cei peste 15 ani de când este prezentă pe piața românească, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance este cea mai importantă companie de finanțare pentru consumatori din Franța și Europa, oferind o gamă variată de produse de creditare pentru consum. Subsidiară deținută integral de Grupul BNP Paribas, BNP Paribas Personal Finance are aproape 20.000 de angajați și operează în 30 de țări. Cu mărcile comerciale Cetelem, Cofinoga, Findomestic și AlphaCredit, compania oferă o gamă extinsă de produse de credit pentru nevoi personale, fie prin punctele de vânzare din magazine, la reprezentanțele auto sau direct către consumatori, prin agenții și online.
Oferta BNP Paribas Personal Finance a fost completată cu produse de asigurare și de economii pentru clienții săi din anumite țări, printre care Germania, Bulgaria, Franța și Italia.
De-a lungul mai multor ani, BNP Paribas Personal Finance a dezvoltat o strategie activă de parteneriate cu rețele de retail, producători și distribuitori de autoturisme, magazine online și alte instituții financiare (bănci și companii de asigurări), bazată pe experiența sa pe piața de creditare și pe abilitatea de a oferi servicii integrate și adaptate activității și strategiei comerciale a partenerilor.
Pentru a veni în sprijinul clienților și al partenerilor, BNP Paribas Personal Finance și-a asumat să promoveze accesul la un consum mai responsabil și mai durabil.
15.06.2022 STUDIU L'OBSERVATOIRE CETELEM: Economia circulara si ascensiunea consumatorului antreprenor
Barometru 2022:
Economia circulara, un concept care castiga tot mai multa validare: 27% dintre romani declara ca achizitioneaza in mod regulat produse second-hand
Bucuresti, 15 iunie 2022: Potrivit editiei din 2022 a studiului pan-european „L'Observatoire Cetelem de la Consommation”, impresia ca preturile sunt in crestere este impartasita in multe tari din Europa, 87% dintre europeni (+17 puncte vs. 2021) considerand ca preturile au crescut in ultimul an. 1 din 2 europeni sunt de parere ca aceasta crestere este una semnificativa.
Desi procentul europenilor care considera ca puterea lor de cumparare este mai mare cu patru puncte procentuale fata de anul trecut (de la 17% in 2021, la 21% in 2022), in continuare 34% considera ca aceasta a scazut in 2021, iar 45% ca a ramas stabila in ultimul an. Cu o diferenta semnificativa fata de media europeana, 46% dintre romani si unguri sunt de parere ca puterea lor de cumparare a scazut in ultimele 12 luni.
Studiul mai arata o schimbare in ceea ce priveste perceptia europenilor cu privire la situatia generala din tara lor, scorul mediu pe care oamenii il acorda fiind de 5,4, exact acelasi ca inainte de criza sanitara, si cea mai mare valoare din ultimii 15 ani. Desi se situeaza in continuare in partea de jos a clasamentului cand vine vorba de punctajul pe care l-ar acorda tarii lor, romanii si-au imbunatatit perceptia fata de anul trecut, de la 4,3 la 4,5 puncte.
Studiul „L'Observatoire Cetelem de la Consommation” a fost realizat la finalul lui 2021 in 17 tari europene, printre care si Romania, pe un numar de 15.800 de respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 75 de ani, pe baza unor interviuri online, in esantioane nationale reprezentative pentru fiecare tara. Pe langa analiza atitudinii si a comportamentelor europenilor, cercetarea de anul acesta a analizat aparitia si rolul consumatorului-vanzator, care adopta o abordare antreprenoriala a consumului sau, ce il poate transforma intr-un actor economic cheie. Acesti indivizi sunt pregatiti sa declanseze schimbari semnificative in ceea ce priveste consumul si dezvoltarea la scara larga a conceptului de economie circulara.
Economia circulara si transformarea consumatorului in vanzator
Desi ar putea fi definita in mai multe moduri, economia circulara poate fi simbolizata cel mai evident prin cei „3 R”: Reciclare, Reducere, Reutilizare. Studiul L'Observatoire a luat ca punct de reper definitia data de Agentia Franceza de Mediu si Management al Energiei (ADEME): „economia circulara este un sistem economic in care, in fiecare etapa a ciclului lor de viata, produsele (bunurile si serviciile) sunt fabricate si comercializate in asa fel incat sa creasca eficienta cu care sunt utilizate resursele si sa reduca impactul acestora asupra mediului, sporind, in acelasi timp, bunastarea oamenilor”.
Europenii tind sa se raporteze la conceptul de economie circulara intr-o lumina pozitiva si nu doar intr-o maniera temporara. Desi 6 din 10 se considera bine informati sau foarte bine informati cu privire la subiect, doar un sfert inteleg exact ce inseamna. Perceptia pozitiva asupra economiei circulare se reflecta in opiniile celor care o asociaza cu valori la fel de pozitive. Din punctul lor de vedere, o percep ca avand un impact pozitiv asupra mediului inconjurator si a resurselor naturale (85%). A doua calitate asociata economiei circulare este capacitatea de inovare, asa cum au subliniat 82% dintre europeni. Crearea de locuri de munca este al treilea cel mai important atribut, valorizat de 75% dintre europeni.
„Una dintre concluziile cheie din acest raport este noul rol pe care europenii il joaca in calitate de antreprenori ai propriului consum, rol pe care 28% dintre respondenti il considera sinonim cu viitorul. Aceasta transformare va modifica obiceiurile brandurilor si ale comerciantilor, mai ales avand in vedere diviziunea generationala clara care s-a format, tinerii preluand cu mai multa usurinta rolul de consumatori vanzatori decat cei in varsta. In mod evident, economia circulara reprezinta o abordare promitatoare si o viziune noua despre restructurarea consumului. Clientii nostri doresc sa consume mai responsabil. De aceea, in calitate de lider in domeniul creditarii de consum, consideram ca jucam un rol esential in sustinerea alegerilor si planificarea responsabila si eficienta a bugetului lor, indiferent de schimbarile sau provocarile pe care le intampina”, spune Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance Sucursala Bucuresti.
Desi manifesta o atitudine pozitiva fata de participarea la economia circulara, europenii intentioneaza sa-si intensifice si mai mult acest angajament in viitor. Sortarea deseurilor si reciclarea sunt practicile in care europenii sunt cel mai probabil sa se implice: 65% o fac deja in mod regulat. 1 din 2 europeni declara ca a reciclat mai mult si si-a redus deseurile in ultimii trei ani, italienii, polonezii, danezii si romanii situandu-se in fruntea clasamentului.
De altfel, 6 din 10 europeni declara ca achizitioneaza aceeasi cantitate de bunuri, dar isi reduc deseurile deoarece vand, doneaza sau pastreaza produsele mai mult timp in loc sa le arunce. Aceasta atitudine reflecta responsabilitatea colectiva si dorinta de a evita supraconsumul.
Totodata, un procent de 80% o vad ca pe o modalitate de a-si asigura un venit suplimentar, vanzarea produselor devenind, astfel, o practica obisnuita. Peste 6 din 10 europeni declara ca au vandut bunuri second-hand in ultimul an, cifra care urca la 8 din 10 (77%) in randul persoanelor sub 35 de ani. Castigul mediu lunar din aceste practici se ridica la 77 de euro, de altfel o crestere a veniturilor departe de a fi neglijabila.
27% dintre romani declara ca achizitioneaza in mod regulat produse second-hand (cel putin o data pe luna), cu doua puncte procentuale peste media europeana, iar veniturile suplimentare pe care le obtin din astfel de tranzactii sunt chiar mai mari decat media europeana si ajung pana la 83 de euro. Diferentele intre tari sunt semnificative: in timp ce maghiarii, cehii si slovacii castiga mai putin de 40 de euro venituri suplimentare, suma este aproape tripla in Germania si, mai ales, in Marea Britanie, unde vanzatorii castiga in medie 115 euro.
Europenii se declara la fel de deschisi sa cumpere bunuri second-hand de la un comerciant sau magazin, precum si de la o platforma cu anunturi private (41% si 39%). Prima varianta este preferata mai ales de romani, bulgari si britanici, in timp ce germanii si austriecii o prefera pe cea de-a doua. Desi economia circulara pune accent pe achizitii de tip second-hand si pe reciclare, 3 din 4 europeni declara ca sunt foarte atasati de ideea de a detine posesiuni. Si in acest caz se observa diferente intre generatii, respondentii mai in varsta acordand o valoare mai mare proprietatii decat cei tineri. Ungurii, bulgarii, italienii si romanii se remarca drept cei mai entuziasmati de notiunea de proprietate, in timp ce suedezii, norvegienii si mai ales slovacii, se situeaza la capatul opus al balantei.
Acest demers privind asigurarea durabilitatii produselor poate avea de multe ori consecinte asupra pretului cu care acestea sunt vandute pe piata de catre producatori. Insa europenii sunt constienti de faptul ca acest angajament al brandurilor de a fi mai responsabile poate avea un cost, dar sunt dispusi sa-l accepte. 7 din 10 europeni spun ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru produsele care sunt etichetate in acest fel. Romanii, bulgarii si maghiarii sunt clar in favoarea acestui lucru (84%, 83% si 80%), in timp ce francezii si belgienii sunt putin mai reticenti (61% si 63%). Din perspectiva generationala, 8 din 10 tineri sub 35 de ani spun ca sunt dispusi sa plateasca un pret mai mare pentru produsele pe care se vor putea baza mai mult timp.
Perceptiile consumatorilor asupra gradului de implicare a marcilor variaza. 82% considera faptul ca prin introducerea unor produse sustenabile acestea isi arata angajamentul fata de mediu. Intr-o proportie similara, cred ca este o modalitate de a iesi in evidenta pe piata in care activeaza (78%), dar si o oportunitate de a genera si mai mult profit (77%).
***
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, un brand comercial BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere servicii de credite de consum in magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vanzarii, fie la distanta, prin telefon sau Internet. In cei peste 15 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance este cea mai importanta companie de finantare pentru consumatori din Franta si Europa, oferind o gama variata de produse de creditare pentru consum. Subsidiara detinuta integral de Grupul BNP Paribas, BNP Paribas Personal Finance are aproape 20.000 de angajati si opereaza in 30 de tari. Cu marcile comerciale Cetelem, Cofinoga, Findomestic si AlphaCredit, compania ofera o gama extinsa de produse de credit pentru nevoi personale, fie prin punctele de vanzare din magazine, la reprezentantele auto sau direct catre consumatori, prin agentii si online.
Oferta BNP Paribas Personal Finance a fost completata cu produse de asigurare si de economii pentru clientii sai din anumite tari, printre care Germania, Bulgaria, Franta si Italia.
De-a lungul mai multor ani, BNP Paribas Personal Finance a dezvoltat o strategie activa de parteneriate cu retele de retail, producatori si distribuitori de autoturisme, magazine online si alte institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta sa pe piata de creditare si pe abilitatea de a oferi servicii integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor.
Pentru a veni in sprijinul clientilor si al partenerilor, BNP Paribas Personal Finance si-a asumat sa promoveze accesul la un consum mai responsabil si mai durabil.
Pentru mai multe detalii:
@bnpp_pf
08.04.2022 Autovit.ro simplifica achizitia de masini prin acces la finantare oferita de Cetelem
Bucuresti, aprilie 2022
Autovit.ro vine in sprijinul utilizatorilor celei mai mari platforme online de anunturi auto si ofera posibilitatea accesarii unui credit pentru achizitionarea unei masini noi sau second-hand in conditii transparente, printr-un parteneriat cu Cetelem. Clientii trebuie sa aiba varsta intre 18 si 70 de ani si minimum trei luni vechime la locul de munca. Creditul poate fi accesat si de persoane fizice autorizate sau pensionari.
Prin acest parteneriat, Autovit.ro si Cetelem faciliteaza accesul la credite de nevoi personale cu rate fixe pentru achizitia de autoturisme, transformand cea mai mare platforma online de anunturi auto intr-un furnizor de solutii financiare complete pentru achizitia de masini.
“In actualul context economic si geo-politic, oamenii au nevoie de stabilitate financiara, de predictibilitate, de ajutor specializat. Autovit.ro inseamna mai mult decat o platforma de anunturi auto, inseamna un partener de incredere pentru utilizatorii nostri si vrem sa le punem la dispozitie cat mai multe instrumente pentru a lua decizii corecte si potrivite nevoilor lor. De aceea am si oferit posibilitatea ca acestia sa verifice istoricul masinii dorite direct pe site-ul nostru sau sa acceseze un credit de nevoi personale cu rate fixe pentru achizitia ei. Informatia este putere si chiar ne dorim ca utilizatorii Autovit.ro sa cunoasca toata, toata povestea masinii lor si cum sa o obtina”, a declarat Sorin Balan - Head of Operations Autovit.ro & OLX Motors.
Avantajele unui credit auto Cetelem, accesat direct prin intermediul platformei Autovit.ro, presupune avans si comision de analiza zero si rate fixe pe durata creditarii. Creditul este flexibil, adaptat bugetului, iar durata contractului este intre 6 si 60 luni, cu posibilitatea de inchidere anticipata. Autoturismul se inmatriculeaza direct pe numele solicitantului creditului. Totodata, prin acest parteneriat, clientii Autovit.ro pot accesa si un card de credit care poate fi folosit pentru service auto sau pentru achizitionarea de accesorii auto.
„Suntem incantati sa punem la dispozitia clientilor o noua posibilitate de finantare a proiectelor personale prin produsele de creditare oferite de banca noastra. Prin intermediul colaborarii cu Autovit.ro, cea mai mare platforma online de anunturi auto din Romania, continuam sa facilitam accesul la o creditare transparenta, in rate fixe. Oferim clientilor posibilitatea de a-si realiza proiectele in mod responsabil, ajutandu-i sa-si gestioneze eficient si predictibil bugetul din prima si pana in ultima luna a creditului. In plus, produsele financiare pot fi accesate rapid, din confortul propriei locuinte, telefonic sau online, fara a fi necesare deplasari ce consuma timp”, a spus Liviu Purcarea, Director Vanzari si Dezvoltare Comerciala BNP Paribas Personal Finance Sucursala Bucuresti.
Autovit.ro a creat pentru utilizatori o pagina dedicata finantarii pe site. Aici utilizatorii pot simula valoarea si durata imprumutului si completa un formular de contact, urmand sa fie contactati in aproximativ 24 de ore de un consultant Cetelem pentru consultanta financiara personalizata ://blog.autovit.ro/cetelem/.
Autovit.ro are un volum mare de oferte disponibile pe site (www.autovit.ro), peste 35.000 de anunturi active de autoturisme in fiecare luna, peste 3 milioane de vizitatori si peste 1.000 de dealeri auto prezenti pe platforma. BNP Paribas Personal Finance - Cetelem ofera asistenta si consiliere specializata, credite de nevoi personale pentru achizitionarea de autoturisme, card de credit pentru service si accesorii auto, analiza si raspuns rapid pentru fiecare dosar depus.
Potrivit datelor bancii, caracteristicile clientului care achizitioneaza o masina prin credit de nevoi personale definesc un client matur, cu varsta de 40 de ani, din mediul urban, de sex masculin, casatorit, cu studii medii sau superioare, venituri peste medie, proprietar al propriei locuinte sau care face parte dintr-o locuinta multigenerationala. Valoarea medie contractata de clienti pentru un credit auto se ridica la aproximativ 8.000 euro.
Noul parteneriat cu Autovit consolideaza pozitia BNP Paribas Personal Finance – Cetelem in topul jucatorilor de pe piata creditelor de consum din Romania, adaugand valente noi prin diversificare si potential.
Autovit.ro si BNP Paribas Personal Finance incurajeaza deciziile financiare inteligente si bine documentate si pune la dispozitie toate resursele necesare pentru alegeri informate, atunci cand este vorba de cumpararea unei masini.
In 2021, piata masinilor second-hand din import a crescut, iar tranzactiile cu masini second-hand pe plan intern au avut cel mai bun an din istoria lor. Piata masinilor second-hand din import a crescut de la 381.495 unitati in 2020 la 395.759 unitati in 2021 si s-au inregistrat 20% mai multe reinmatriculari, versus anul anterior. Luna martie 2021 a marcat 63.998 de masini reinmatriculate, fiind luna cu cele mai multe masini inmatriculate din istoria Romaniei.
Despre Autovit.ro
Autovit.ro este cea mai mare platforma online din Romania destinata vanzarii si cumpararii de masini noi si second-hand, cu peste 3 milioane de vizitatori lunar si peste 1.000 de dealeri auto care folosesc serviciile companiei. Potrivit unui studiu Unlock Market Research, 78% dintre romanii interesati de domeniul auto au folosit Autovit.ro pentru a vinde sau a cumpara o masina.
Apartinand OLX Group si cu o experienta de 21 de ani pe piata din Romania, Autovit.ro consolideaza relatiile intre vanzatori si cumparatori si ofera acces la informatii de incredere si consultanta asupra vanzarilor de autoturisme, camioane, autoutilitare, motociclete, utilaje de constructii, masini agricole si piese auto second-hand.
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, brand comercial BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere servicii de credite de consum in magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vanzarii, fie la distanta, prin telefon sau Internet. In cei peste 15 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.
02.08.2021 STUDIU L'OBSERVATOIRE CETELEM: telemunca, educația online și telemedicina, realități ale vieții la distanță generată de pandemie
Barometru 2021: În timp ce consumul a scăzut, oamenii au făcut mai multe economii
Soluțiile digitale și viața derulată la distanță au devenit o realitate globală, dar nu universal acceptată
București, 2 august 2021: După mai bine de un an de pandemie, evoluția economiei și a vieții sociale au traversat perioade discontinue, fapt ce a condus la întreruperea multor activități, ca urmare a carantinelor și a restricțiilor impuse de guvernele din majoritatea țărilor. La nivelul Europei, intenția de a cheltui a scăzut cu 15% în 2020 față de anul anterior, o consecință a suspendării activităților economice, a închiderii magazinelor neesențiale și a restricționării circulației. Bulgarii, cehii și românii manifestă o prudență similară în acest sens, însă cea mai mare scădere este înregistrată în rândul italienilor, intenția lor de a cheltui mai mult anul acesta scăzând cu 40%.
Rezultatele fac parte din ediția 2021 a studiului pan-european „L'Observatoire Cetelem de la Consommation” realizat în 15 țări din Uniunea Europeană, printre care și România, pe un număr de 14.200 de respondenți. Studiul și-a propus să urmărească impactul contextului pandemic asupra comportamentului de consum al europenilor și percepția asupra stilului de viață “la distanță” accelerat de pandemie și a influenței acestuia în viața socială.
Deși consumul a fost afectat negativ, intenția de a economisi a crescut cu 3 puncte procentuale la nivelul întregii Europe. Peste jumătate dintre europeni afirmă acest lucru (54%), românii fiind cei mai categorici, deși procentul a rămas constant față de anul trecut, 69% dintre românii chestionați exprimându-și această intenție. Însă cea mai mare creștere înspre economisire de la un an la altul se observă tot în rândul italienilor (creștere cu 11 pp, până la 51%), urmați de englezi (creștere cu 6 pp, până la 63%) și francezi (creștere cu 5 pp, până la 40%).
În ceea ce privește puterea lor de cumpărare, 46% dintre europeni sunt de părere că aceasta a rămas stabilă, o creștere cu 2 puncte procentuale față de anul trecut. În același timp, se observă o creștere cu 5 puncte procentuale (37%) a celor care spun că puterea lor de cumpărare a scăzut în ultimul an. În ceea ce îi privește pe români, percepția că aceasta s-a deteriorat este printre cele mai ridicate din Europa, doar 21% dintre români declarând că puterea lor de cumpărare a crescut în ultimul an.
Referitor la părerea despre situația generală din țara lor, trendul este în unanimitate unul negativ, în toate cele 15 state participante la studiu, de altfel cel mai scăzut scor din anul 2015 până în prezent (4.7 puncte media la nivelul Europei în 2021). Românii rămân, ca și anul anterior, printre cei mai pesimiști europeni, valorizând cu doar 4.2 puncte din 10 situația pe plan local.
Soluțiile ce necesită distanțare sunt văzute ca fiind benefice, însă nu de toată lumea și nu mereu
Viața la distanță a devenit o realitate globală, care se răsfrânge atât în modul cum se desfășoară activitățile cotidiene, cât și relațiile interumane. Însă acest stil de viață, care a accelerat adoptarea soluțiilor digitale ca alternativă la lipsa sau limitarea interacțiunilor umane, nu este universal acceptat în rândul europenilor. Deși 8 din 10 consideră că distanțarea face acum parte din traiul lor de zi cu zi, doar 45% se bucură într-adevăr de acest nou mod de viață. Românii sunt printre cei mai categorici în a nu manifesta o deschidere prea mare către acest stil de viață, la fel ca restul țărilor est-europene, privindu-l mai degrabă ca pe un cumul de constrângeri și doar 18% dintre ei se declară adepți ai acestuia.
„După mai bine de un an de pandemie, era ușor de anticipat o schimbare asupra comportamentului, percepțiilor și a vieții, în general, pentru europeni. Această ediție a L’Observatoire Cetelem de la Consommation arată că în opinia oamenilor limitarea interacțiunilor interferează inclusiv cu modul în care își desfășoară viața socială. Iar atunci când vorbim despre viață trăită la distanță inclusiv din punct de vedere al socializării, majoritatea alternativelor sunt privite ca fiind constrângătoare. De altfel, trei sferturi dintre europeni sunt de părere că lipsa interacțiunii directe dăunează relațiilor umane. Iar românii nu fac excepție, fiind printre cei mai rezistenți la urmarea acestui stil de viață la distanță, 8 din 10 simțindu-se nevoiți să se adapteze forțat la toate aceste schimbări”, a declarat Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala București.
Pe de altă parte, ceea ce se remarcă la nivelul tuturor țărilor chestionate, este o deschidere mult mai mare înspre a adopta soluțiile digitale și a accepta aspectele vieții la distanță atunci când se discută despre partea practică și funcțională a acestora. Astfel, când vorbesc despre efectuarea cumpărăturilor, gestionarea bugetului, realizarea de formalități administrative, acces la informații, consum cultural și telemuncă, rezolvarea acestora fără a fi nevoie de prezența fizică este extrem de apreciată de europeni. În contrast, aspectele vieții sociale și relaționale sunt experiențe pe care oamenii doresc în continuare să le trăiască față în față.
O concluzie evidentă a studiului este că modul în care oamenii percep viața la distanță și se angajează să o urmeze depind de o varietate de factori, precum gradul de experiență în utilizarea lor, cultura și puterea economică. Astfel, țările nordice sunt mult mai familiarizate cu astfel de tehnologii și au un grad de maturitate ridicat în folosirea lor. Țările din Europa de Sud și cele de la Mediterană, în care predomină un climat economic mai puțin stabil, asociază frecvent soluțiile la distanță cu termeni pozitivi și consideră că nu le-au folosit la fel de des precum respondenții din multe țări. În țările din Europa de Est, există opinii mixte și un oarecare echilibru între pozitiv și negativ cu privire la aceste alternative. Acestea sunt țări care foloseau deja tehnologiile digitale, dar care au asistat la o dezvoltare rapidă a acestora în ultimii ani.
Lucrul de acasă, educația online și telemedicina – trei caracteristici ale stilului de viață la distanță
Înainte de pandemie, România se număra printre țările europene cu cea mai mică proporție a angajaților care își desfășurau activitatea și din afara spațiului de lucru efectiv sau a biroului. În prezent, românii sunt printre cei mai deschiși europeni pentru a adopta modul de lucru hibrid (49% vs. media europeană 41%) și doar 19% ar continua să lucreze exclusiv de acasă (vs. media europeană de 22%).
Cu privire la educația online, doar 23% dintre români consideră că lucrurile funcționează bine în țara lor, de departe cel mai scăzut procent din Europa (media europeană 45%). Respondenții din Suedia, unde această metodă de învățământ este răspândită pe scară largă, sunt de departe cei mai convinși de eficacitatea sa (68%), urmați la distanță de cei din Marea Britanie (57%) și din Spania (51%). La polul opus, printre cei mai critici legat de modul de funcționarea a educației online la ei în țară, alături de români, sunt slovacii (31%) și bulgarii (36%).
Rezultatele studiului L'Observatoire Cetelem, ediția 2021, mai arată că și în ceea ce privește telemedicina, românii sunt printre cei mai pesimiști în legătură cu modul în care acest serviciu se prezintă pe plan local. Doar 28% dintre români cred că lucrurile funcționează cum trebuie, mai rezervați decât ei fiind bulgarii (17%) și în aceeași măsură ungurii (28%). Pe de altă parte, românii sunt printre cei mai entuziaști referitor la accesarea acestor servicii, 56% declarând că sunt interesați să încerce consultațiile prin telemedicină, deși nu au avut posibilitatea până acum (vs. 37% media europeană). Acest lucru relevă interesul crescut al românilor față de accesul la servicii medicale prin telemedicină, dar și nevoia mare de informare și de reglementare a acestui domeniu la noi în țară.
***
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marcă comercială BNP Paribas Personal Finance
Începând cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA și banca mamă franceză BNP Paribas Personal Finance. După finalizarea procesului de fuziune, activitatea comercială din România a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din România. Compania continuă să ofere servicii de credite de consum în magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vânzării, fie la distanță, prin telefon sau Internet. În cei peste 14 ani de când este prezentă pe piața românească, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance, liderul pieței creditelor de consum în Franța și în Europa, oferă o gamă largă de produse de creditare de consum. Subsidiară deținută integral de Grupul BNP Paribas, BNP Paribas Personal Finance are aproape 20.000 de angajați și operează în 30 de țări. Sub mărcile comerciale Cetelem, Cofinoga, Findomestic și AlphaCredit, compania oferă o gamă extinsă de produse de credit pentru nevoi personale, fie prin punctele de vânzare din magazine, la reprezentanțele auto sau direct către consumatori, prin agenții și online.
Oferta BNP Paribas Personal Finance include produse de asigurare și depozite pentru clienții săi din Germania, Bulgaria, Franța și Italia.
BNP Paribas Personal Finance a dezvoltat o strategie activă de parteneriate cu rețele de retaileri, producători și distribuitori de autoturisme, magazine online și alte instituții financiare (bănci și companii de asigurări), bazată pe experiența sa pe piața de creditare și pe abilitatea de a oferi servicii integrate și adaptate activității și strategiei comerciale a partenerilor.
Pentru a-și sustine clienții și partenerii, BNP Paribas Personal Finance s-a angjat să promoveze accesul la un consum mai responsabil și sustenabil.
Pentru mai multe detalii:
@bnpp_pf
10.03.2021 BNP Paribas promoveaza o politica de prevenire a discriminarii si de incurajare a diversitatii la locul de munca
La nivel european, Comisia Europeana a adoptat o strategie pentru egalitatea de gen 2020-2025, care se concentreaza pe: incetarea violentei de gen, combaterea stereotipurilor de gen, eliminarea decalajelor de gen pe piata muncii, realizarea unei participari egale in diferite sectoare ale economiei, abordarea diferentelor de remunerare si pensie in functie de gen si realizarea echilibrului de gen in luarea deciziilor si in politica.
Tratand subiectul incluziunii femeii in viata sociala si profesionala, banca BNP Paribas Personal Finance Sucursala Bucuresti, in parteneriat cu Institutul Francez din Romania, au organizat, cu prilejul Zilei Internationale a Femeii, dezbaterea “Transformarea femeii, de la incluziune sociala la leadership” care a avut loc la sala de cinema “Elvire Popesco” si la care au luat parte Anca Dragu, Presedinta Senatului Romaniei, Excelenta Sa, Laurence Auer, Ambasadoarea Frantei in Romania, Laura Grünberg, Prof. Univ. Dr. Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, Damien Thiery, Director General Ateliere Fara Frontiere.
Cu o prezenta in 71 de tari din intreaga lume, inclusiv in Romania, BNP Paribas este unul dintre primele grupuri bancare ce au adoptat o politica de prevenire a discriminarii la locul de munca si de promovare a diversitatii. Inca din anul 2004 a lansat numeroase initiative pentru promovarea egalitatii profesionale intre femei si barbati si incurajarea promovarii femeilor in functii de conducere. In anul 2006, a inclus riscul de discriminare pe lista celor 30 de riscuri operationale majore, promovand egalitatea de sanse si incluziunea.
In Romania, BNP Paribas promoveaza aceeasi cultura a diversitatii si a incluziunii la nivelul tuturor companiilor din Grup: BNP Paribas Corporate & Institutional Banking, BNP Paribas Personal Finance Bucuresti, BNP Paribas Leasing Solutions, Arval, BNP Paribas Cardif, Central Europe Technologies. Din cei 974 de angajati, femeile reprezinta in acest moment aproape 70% si ocupa doua treimi din functiile de management. Miruna Senciuc, actualul CEO al subsidiarei BNP Paribas Personal Finance Bucuresti, a devenit in 2019 prima femeie din fruntea executivului din Romania, iar in 2020 Roxana Lupescu a fost desemnata prima femeie in functia de Director General al Arval.
„Experienta imi arata ca performanta sectorului privat in implementarea de politici care promoveaza egalitatea de gen si un loc de munca ancorat in aceasta realitate variaza foarte mult in functie de tara, domeniu de activitate si dimensiunea companiei, de modul in care este promovat leadershipul si cultura companiei. La nivelul BNP Paribas, urmam o politica proactiva in favoarea egalitatii profesionale intre barbati si femei, a diversitatii si a incluziunii, menite sa permita tuturor sa se simta pe deplin respectati si integrati. Cred cu tarie ca atunci cand angajatii simt ca vor fi evaluati in mod egal sunt mai susceptibili sa se simta in siguranta, sa ramana in companie si sa contribuie intr-adevar la dezvoltarea organizatiei”, spune Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance Sucursala Bucuresti.
In 2019, BNP Paribas a devenit prima dintre cele mai mari 40 de companii tranzactionate la Bursa din Paris (CAC40) care a semnat pactul #JamaisSansElles (#NiciodataFaraEle), prin care fiecare semnatar s-a angajat sa nu participe la vreun eveniment intern sau extern (dezbatere, sedinta, masa rotunda) cu mai mult de trei participanti, daca printre acestia nu este prezenta cel putin o femeie.
In anul 2015, BNP Paribas s-a alaturat campaniei globale #HeForShe lansata de UN Women, Entitatea Natiunilor Unite pentru egalitatea de gen si emanciparea femeilor. Ca parte din acest obiectiv, Grupul si-a propus sa promoveze diversitatea in profesiile din domeniul bancar care sunt in mod traditional dominate de barbati, respectiv de femei, precum cele din departamentele financiare si de resurse umane.
Insa, prin #HeForShe, Grupul isi propune sa duca mai departe acest angajament nu numai prin initiative interne, ci si prin actiuni care sa stimuleze implicarea femeilor pe piata muncii si independenta lor financiara. In 2019, in parteneriat cu UN Women, BNP Paribas a alocat un buget de 1,8 milioane de dolari pentru a pregati 30.000 de femei din zone cu important potential agricol din Senegal, si care au posibilitatea ca printr-un astfel de program sa beneficieze de un loc de munca si independenta din punct de vedere financiar.
Peste 270 de milioane de femei din intreaga lume isi gestioneaza propria companie sau sunt in curs de infiintare a uneia. Si totusi, femeile joaca un rol major in dezvoltarea economica si sociala, in special in tarile emergente. Acesta este motivul pentru care Grupul contribuie printr-o serie de actiuni - buget local dedicat sau program local - ale entitatilor sale pentru a accelera cresterea start-up-urilor fondate de femei si a IMM-urilor.
In ceea ce priveste indicele de egalitate si remunerare Grupul are un scor de 87 de puncte din 100, peste minimul de 75 de puncte necesare pentru companiile cu peste 250 de angajati. In ceea ce priveste castigurile femeilor la nivelul Uniunii Europene, cel mai recent raport Eurostat arata ca acestea sunt, in medie, cu 14,8% sub cele ale barbatilor. Cele mai mici diferente dintre salariile femeilor si cele ale barbatilor sunt in Romania (3%), Luxemburg (4,6%) si Italia (5%). La polul opus, cele mai mari diferente sunt inregistrate in Estonia (22,7%), Germania (20,9%) si Cehia (20,1%).
Principalele declaratii expuse in timpul dezbaterii: „Transformarea femeii, de la incluziune sociala la leadership”:
Doamna Anca Dragu, Presedinta Senatului Romaniei:
„In anul 2020, indicele agregat la nivel european in ceea ce priveste diferenta de gen situeaza Romania pe locul 26 din 28 de tari membre ale Uniunii Europene. Diferenta de gen este mai accentuata in domenii specifice, precum cel politic sau pozitiile de top din domeniul privat. Pe de alta parte, domeniul medical este dominat de femei, media europeana fiind de 76%, iar in Romania 80% din personalul medical sunt femei. In primele trei luni ale anului 2020, numarul femeilor care au ajuns cu politraumatisme la spital este de patru ori mai mare decat inainte de pandemie. Aceste statistici ne arata ca este nevoie de actiune la nivelul politicilor publice. Acestea presupun constientizare, un efort continuu de a aduce in discutia publica problematica diferentei de gen, a violentei impotriva femeilor si de a crea mentalitati, instincte, atitudini din partea societatii civile care sa contribuie la inchiderea acestor diferente.”
Excelenta Sa, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Frantei in Romania:
„Cred ca educatia este cheia rezolvarii multor aspecte in ceea ce priveste egalitatea dintre femei si barbati, care este, de fapt, un obiectiv al intregii societati. Abordarea acestei tematici este un demers relativ nou chiar si in Franta, din anul 2020 existand o lege care obliga partidele politice sa aiba o reprezentare egala a barbatilor si femeilor. Iar din 2012 exista sanctiuni in cazul in care institutiile din administratia publica nu iau masuri pentru a asigura o reprezentare echitabila a femeilor in functii superioare. Se fac, insa, progrese in ceea ce priveste lupta impotriva prejudecatilor la locul de munca, paritatea femei-barbati sau acordarea de responsabilitati egale. Mai mult, egalitatea dintre femei si barbati este marea cauza nationala a mandatului Presedintelui Emmanuel Macron. In 2012, cand am preluat pentru prima data un mandat de ambasador, procentul femeilor ambasador franceze era de 10%, iar in prezent este de 26%. Componenta consiliilor de administratie ale companiilor franceze trebuie sa contina femei in proportie de 40%. Anul acesta, Franta este co-organizator al conferintei internationale «Forum Génération Egalité» pentru a promova egalitatea reala intre femei si barbati. In Romania, am lansat luna aceasta o campanie de comunicare ce va dura pana in luna noiembrie, prin care vom reda vocea unor personalitati din diferite domenii de activitate, de la politica si media, la societate civila si sport, care vor impartasi ce inseamna in acest moment notiunea de egalitatea de gen.”
Doamna Laura Grünberg, Prof. Univ. Dr. Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti:
„In Romania, activismul in domeniul egalitatii de gen s-a situat mereu intre ciocan si nicovala, mereu a trebuit sa se strecoare printre prioritati politice, crize economice sau de sanatate, birocratie, conservatorism de tip «gender backlash». In ciuda acestei pozitionari precare, in ultimii ani in Romania egalitatea de gen este tot mai prezenta pe agenda publica si putem vorbi despre o institutionalizare si o profesionalizare a domeniului, prin programe de masterat, reviste de specialitate, publicatii, institutii abilitate, legi si ONG-uri. Mai mult, sunt schimbari masurabile deja legate de perceptia populatiei fata de importanta tematicii. Un succes palpabil s-a produs, de exemplu, in zona de combatere a violentei domestice, unde au fost facuti pasi importanti prin schimbarea legislatiei, dar si a mentalitatii.”
Domnul Damien Thiery, Director General Ateliere Fara Frontiere:
„Ateliere Fara Frontiere este o asociatie care are ca obiectiv insertia sociala, profesionala si civica a persoanelor vulnerabile, excluse sau marginalizate. Misiunea noastra este ca beneficiarii programelor noastre sa se intoarca la viata cu incredere in ei si cu demnitate. In acest sens, am infiintat trei ateliere cu domenii de activitate diferite: atelierul Reconet, pentru colectarea, sortarea, reciclarea sau reutilizarea echipamentelor electrice si electronic; atelierul Remesh, unde transformam in sacose, genti, borsete si alte accesorii bannerele din campaniile outdoor; ferma sociala bio&co de langa Peris, unde angajati din comunitatea locala roma produc fructe si legume certificate bio livrate mai apoi in circuit scurt. Doua treimi din fondurile noastre provin de la mediul privat, iar o treime din activitatea noastra economica. Ne dorim sa crestem numarul de beneficiari, care in prezent se ridica la 30 de persoane, spre deosebire de 145.000 cati sunt in Franta.”
***
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marca comerciala BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere servicii de credite de consum in magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vanzarii, fie la distanta, prin telefon sau Internet. In cei peste 14 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pietei creditelor de nevoi personale in Franta si in Europa prin intermediul activitatii de acordare a creditelor de consum si credite imobiliare. Subsidiara a BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 20.000 de angajati, compania opereaza in peste 30 de tari. Sub marcile comerciale Cetelem, Findomestic AlphaCredit si Credit Moderne, compania ofera o gama extinsa de produse de creditare, fie prin punctele de vanzare din magazine si showroom-uri auto, fie direct catre consumatori, prin agentii si prin Internet. Oferta BNP Paribas Personal Finance include produse de asigurari sau depozite pentru clientii sai din Bulgaria, Franta, Germania si Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legata de parteneriatele cu retaileri, magazine online si institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta si know-how-ul acumulate in oferirea de solutii de creditare integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor. Compania si-a asumat, de asemenea, un rol major in educatia financiara a clientilor in spiritul imprumutului responsabil.
Pentru mai multe detalii, vizitati: www.bnpparibas-pf.com; @bnpp_pf; company/bnp-paribas-personal-finance.
10.12.2020 BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala Bucuresti este primul partener corporate al startup-ului romanesc fenix.eco
Fenix.eco a lansat primul magazin online destinat consumatorilor finali - B2C - (www.fenix.eco) in luna aprilie. In prezent, are in portofoliu peste 20 de modele reconditionate de smartphone-uri Apple, Samsung, Sony si Huawei dedicate companiilor, la preturi cu pana la 50% mai mici decat unele noi. Pe langa aparatul reconditionat, telefoanele fenix.eco dispun de accesorii noi si beneficiaza de o garantie de 12 luni.
„Am intrat cu succes pe piata smartphone-urilor in urma cu opt luni. Acum intentionam sa duplicam succesul de care am avut parte pe segmentul B2C, in zona B2B. Din cauza impactului economic al COVID-19, multe companii incearca in prezent sa-si optimizeze cheltuielile. Smartphone-urile noastre reconditionate au un aspect impecabil si se afla intr-o stare perfecta de functionare, la un pret mult mai mic comparativ cu unele noi. Potrivit producatorului HMD Global, 91% dintre companiile europene considera ca pretul este un factor important atunci cand achizitioneaza smartphone-uri pentru angajatii lor. Prin urmare, cred ca fenix.eco va deveni rapid solutia optima pentru un numar tot mai mare de IMM-uri si cumparatori din zona corporate”, a declarat Grégoire Vigroux, Serial Entrepreneur & Business Angel.
Fenix.eco vizeaza companiile care doresc sa ofere angajatilor lor cele mai bune marci de smartphone-uri la un cost accesibil. In prezent, Apple reprezinta 75% din vanzarile fenix.eco, iar iPhone 8 este bestseller-ul companiei. Magazinul online dispune de o sectiune B2B, www.fenix.eco/B2B, unde cumparatorii corporate pot plasa comenzi si obtine reduceri, pe baza volumelor comandate.
BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala Bucuresti este primul partener corporate al fenix.eco pe acest segment. „Mai mult decat un model de business sustenabil, o parte fundamentala a ADN-ului nostru o reprezinta si sustinerea activa a unor initiative care promoveaza responsabilitatea fata de mediul inconjurator. Intampinam cu mare entuziasm fiecare prilej prin care intalnim oameni vizionari, determinati sa genereze un impact pozitiv pentru un viitor mai bun, asa cum este start-upul fenix.eco. Cred cu tarie in potentialul pe care un model de afaceri precum cel de economie colaborativa il are pentru a genera un comportament sustenabil de consum colectiv. Am ales sa folosim telefoane vechi reconditionate in locul achizitionarii unora noi, deoarece astfel putem contribui la reducerea productiei de produse poluante”, spune Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala Bucuresti.
Grégoire Vigroux concluzioneaza: „Din ce in ce mai multe companii sunt de parere ca trecerea la o economie circulara nu are implicatii doar la nivel economic, ci si pentru mediul inconjurator. Potrivit Recommerce, procesul de fabricare a unui smartphone genereaza 56 kg de CO2 si necesita 44 kg materie prima. Acest aspect reprezinta argumentul pentru care fenix.eco poate fi o solutie dezirabila pentru companiile care doresc sa isi optimizeze costurile, dar sa aiba si un impact pozitiv asupra mediului."
***
Despre fenix.eco
Fenix.eco este un startup romanesc lansat in aprilie 2020, oferind smartphone-uri reconditionate care combina multe dintre avantajele noilor telefoane, inclusiv aspect perfect si stare de functionare impecabila, precum si o garantie de 12 luni, dar la pretul competitiv al modelelor second-hand, cu pana la 50% mai ieftine decat decat modelele noi. Distributia telefoanelor este realizata prin intermediul magazinului online www.fenix.eco, precum si prin canalele de retail traditional si B2B.
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marca comerciala BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere servicii de credite de consum in magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vanzarii, fie la distanta, prin telefon sau Internet. In cei peste 14 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pietei creditelor de nevoi personale in Franta si in Europa prin intermediul activitatii de acordare a creditelor de consum si credite imobiliare. Subsidiara a BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 20.000 de angajati, compania opereaza in peste 30 de tari. Sub marcile comerciale Cetelem, Findomestic AlphaCredit si Credit Moderne, compania ofera o gama extinsa de produse de creditare, fie prin punctele de vanzare din magazine si showroom-uri auto, fie direct catre consumatori, prin agentii si prin Internet. Oferta BNP Paribas Personal Finance include produse de asigurari sau depozite pentru clientii sai din Bulgaria, Franta, Germania si din Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legata de parteneriatele cu retaileri, magazine online si institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta si know-how-ul acumulate in oferirea de solutii de creditare integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor. Compania si-a asumat, de asemenea, un rol major in educatia financiara a clientilor in spiritul imprumutului responsabil. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.bnpparibas-pf.com; @bnpp_pf ; company/bnp-paribas-personal-finance.
13.11.2020 BLACK FRIDAY CU CETELEM: Rate cu DAE zero, 5% cashback la cumparaturi si dobanda promotionala la creditele de nevoi personale
Posesorii de carduri de credit Cetelem beneficiaza de cumparaturi in trei rate cu DAE 0% pentru tranzactiile efectuate in magazinele care afiseaza sigla Mastercard Plata in rate. Oferta este valabila si pentru tranzactiile online prin platforma PayU, la urmatorii retaileri: flanco.ro, vivre.ro, pcgarage.ro si hornbach.ro
In plus, pana la finalul lunii noiembrie, toti clientii BNP Paribas Personal Finance care detin un card de credit Cetelem se bucura de o reducere suplimentara de 5% la plata cu cardul in magazinele fizice si online, la cumparaturi de minimum 300 de lei. Reducerea se aplica inclusiv produselor care sunt deja reduse de comercianti si va fi virata ulterior clientilor inapoi pe card. Oferta se activeaza in momentul platii si nu se aplica tranzactiilor in rate.
Pentru segmentul celor interesati de obtinerea unui credit de nevoi personale, BNP Paribas Personal Finance continua si de Black Friday campania cu dobanda promotionala incepand de la 8,49%. Creditele sunt acordate in lei, prin telefon, cu rate fixe pe toata durata contractului, fara comisioane si fara garantii.
„Notorietatea Black Friday in randul romanilor ramane in continuare una ridicata, numarul celor care intentioneaza sa efectueze cumparaturi in aceasta perioada fiind in crestere de la un an la altul. Ne asteptam, insa, ca preferintele consumatorilor in ceea ce priveste tipul de achizitii efectuate de aceasta data sa fie intr-o masura destul de mare ghidate de contextul specific acestui an, cand confortul personal, al locuintei si accesul facil la tehnologii si gadgeturi au fost printre principalele deziderate ale romanilor. Urmarim tendintele actuale de consum si continuam sa fim un partener responsabil si de incredere pentru clientii nostri, venind in intampinarea lor cu facilitati financiare si conditii avantajoase pentru credite”, a declarat Simona Tartacuta, Director Marketing si Produse BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala Bucuresti.
Cu aproape 400.000 de carduri de credit in portofoliu si o prezenta extinsa in lanturile de magazine sau la parteneri locali cu solutii de finantare in rate, BNP Paribas Personal Finance Sucursala Bucuresti se afla in topul jucatorilor de pe piata creditului de consum din Romania.
***
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marca comerciala BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere servicii de credite de consum in magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vanzarii, fie la distanta, prin telefon sau Internet. In cei peste 14 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pietei creditelor de consum in Europa, prin intermediul activitatii de acordare a creditelor de consum si credite imobiliare. Detinuta in proportie de 100% de banca cu reputatie internationala BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajati si opereaza in peste 30 de tari. Sub marcile comerciale Cetelem, Findomestic sau AlphaCredit, compania ofera o gama extinsa de produse de creditare, fie prin punctele de vanzare din magazine si showroom-uri auto, fie direct catre consumatori, prin agentii si prin Internet. Oferta BNP Paribas Personal Finance include produse de asigurari sau depozite pentru clientii sai din Bulgaria, Franta, Germania si din Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legata de parteneriatele cu retaileri, magazine online si institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta si know-how-ul acumulate in oferirea de solutii de creditare integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor. Compania si-a asumat, de asemenea, un rol major in educatia financiara a clientilor in spiritul imprumutului responsabil. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.bnpparibas-pf.com.
09.09.2020 STUDIU BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE: 66% dintre clientii bancii intentioneaza sa isi ajusteze cheltuielile in contextul pandemiei si sa economiseasca mai mult
Bucuresti, 09.09.2020: BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala Bucuresti, prin marca sa comerciala Cetelem, a derulat in randul clientilor din portofoliu un studiu care si-a propus sa masoare perceptia si comportamentul financiar in contextul pandemiei COVID-19. Conform studiului, impactul general resimtit de clienti a fost unul ridicat, 62% declarand ca au avut de suferit. În ceea ce priveste comportamentul financiar actual, cea mai mare repercusiune declarata este la nivelul consumului, 66% dintre clienti intentionand sa îsi ajusteze cheltuielile. Dintre acestia 33% spun ca ar dori sa economiseasca mai mult, iar 33% au în vedere sa reduca sumele cheltuite.
„Prima jumatate a acestui an a fost o perioada sub semnul neprevazutului, al incertitudinilor, o perioada de regandire a prioritatilor pentru multi dintre noi. Intentiile de economisire si de consum sunt, cu siguranta, un barometru de evaluare a impactului pandemiei asupra deciziilor financiare. Am considerat esential sa avem o imagine de ansamblu asupra perceptiei si atitudinii celor peste 650.000 de clienti din portofoliul actual Cetelem, cu privire la contextul actual, post stare de urgenta si in timpul starii de alerta, dar si in perioada urmatoare. Astfel ii putem sprijini cu cele mai bune solutii financiare, adaptate nevoilor lor, asa cum ne-am propus si pana acum.
Potrivit acestui studiu suntem in continuare prima optiune pentru peste doua treimi dintre clienti in momentul in care iau îi considerare un credit, ceea ce ne reconfirma misiunea si obiectivele. Inca dinainte de debutul pandemiei tendinta de economisire a fost observata in concluziile editiei 2020 a studiului pan-european L'Observatoire Cetelem. Acesta ne-a aratat ca preocuparea romanilor pentru economii a fost cu 11% mai mare fata de 2018, cea mai importanta crestere din Europa, cu peste 18 procente deasupra mediei UE (69% vs. 51%), iar intentia de a cheltui mai mult a scazut fata de anul anterior cu 13 procente (50% în 2020 vs. 63% în 2019).
Putem concluziona ca aceasta directie catre reducerea consumului s-a accentuat în contextul COVID-19", declara Simona Tartacuta, director Marketing si Produse
Atitudinea fata de creditare
Cercetarea realizata în randul clientilor BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala Bucuresti a aratat ca aproape doua treimi dintre persoanele chestionate s-ar simti confortabil sa acceseze o forma sau alta de creditare: 33% nu ar avea o problema sa acceseze un credit pe termen mediu pentru bunuri si servicii, 23% orice tip de credit si 14% ar fi în regula si cu un credit pe termen lung. 76% dintre persoane au avut un credit în ultimul an, majoritatea (47%) alegand creditul de nevoi personale si o durata de cinci ani ca perioada de creditare preferata (49%). Creditele de nevoi personale sunt preferate de cei care au declarat ca intentioneaza sa faca un credit în urmatoarele 12 luni, 30% dintre acestia intentionand sa aleaga acest tip de creditare.
70% dintre persoanele chestionate declara ca au avut nevoie sa efectueze achizitii în ultimii trei ani pe care nu le-ar fi putut realiza doar prin resurse proprii, iar 67% dintre acestea au apelat la credit pentru a acoperi întreaga suma. Printre bunurile cel mai frecvent cumparate de clienti se numara electrocasnicele mari si aparatele de aer conditionat (31%), aparate electronice (TV, radio, media playere) si IT (25%) si produse pentru reparatii sau întretinere în locuinta (24%).
Impactul contextului COVID 19 asupra comportamentului financiar
În ceea ce priveste categoriile de produse pe care le vor cumpara mai mult decat de obicei, observam ca se mentine preferinta pentru produse de igiena (31%) si produse alimentare (28%) aceste produse fiind achizitionate în cantitati mai mari pe fondul incertitudinii sporite din perioada de început a pandemiei. La fel stau lucurile si pentru categoria electrocasnice, 14% dintre respondenti declarand ca vor investi mai mult în aceste tipuri de produse care echipeaza universul casei.
Si alegerea modalitatii de plata va fi diferita. Conform raspunsurilor primite, 18% dintre participantii la studiu intentioneaza sa îsi realizezeze cumparaturile online, iar 36% vor utiliza Internetul mult mai frecvent decat în perioada anterioara pandemiei.
Despre studii:
Studiul BNP Paribas Personal Finance realizat în luna iulie a acestui an de D&D Research în randul clientilor bancii si-a propus sa masoare perceptia si comportamentul financiar in contextul pandemiei COVID-19. Cercetarea a inclus un esantion de 405 persoane intervievate telefonic, cu varsta cuprinsa între 18-65 de ani.
Editia 2020 a studiului pan-european ”L'Observatoire Cetelem” si-a dorit sa observe schimbarile aparute în comportamentul cumparatorilor europeni privind reducerea consumului de resurse prin adoptarea unei atitudini responsabile. L'Observatoire Cetelem 2020 a fost realizat în 15 tari europene, pe un esantion de 14.200 de persoane intervievate online cu varste cuprinse între 18 si 75 de ani. În Romania, studiul s-a bazat pe un esantion de 800 de respondenti.
***
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marca comerciala BNP Paribas Personal Finance
Începand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere servicii de credite de consum în magazin, carduri de credit, credite auto, credite de nevoi personale, fie la locul vanzarii, fie la distanta, prin telefon sau Internet. În cei peste 14 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, Cetelem a oferit peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pietei creditelor de consum în Europa, prin intermediul activitatii de acordare a creditelor de consum si credite imobiliare. Detinuta în proportie de 100% de banca cu reputatie internationala BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajati si opereaza în peste 30 de tari. Sub marcile comerciale Cetelem, Findomestic sau AlphaCredit, compania ofera o gama extinsa de produse de creditare, fie prin punctele de vanzare din magazine si showroom-uri auto, fie direct catre consumatori, prin agentii si prin Internet. Oferta BNP Paribas Personal Finance include produse de asigurari sau depozite pentru clientii sai din Bulgaria, Franta, Germania si din Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legata de parteneriatele cu retaileri, magazine online si institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta si know-how-ul acumulate în oferirea de solutii de creditare integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor. Compania si-a asumat, de asemenea, un rol major în educatia financiara a clientilor în spiritul împrumutului responsabil. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.bnpparibas-pf.com.
15.10.2019 Cetelem si Niumania promoveaza impreuna mobilitatea electrica: 0% dobanda la achizitia in 12 rate a oricarui scuter electric smart Niu
Noul parteneriat comercial este parte a strategiei de business sustenabil pe care compania o dezvolta in regiune si incurajeaza reducerea amprentei de carbon, vizand, totodata, generarea unui impact pozitiv pentru si in comunitate. Romanii interesati de achizitionarea unui scuter electric smart au posibilitatea de a accesa un produs financiar dedicat, ce presupune achitarea bunurilor in 12 rate fara dobanda. Suma minima finantata este de 300 de lei, iar suma maxima oferita de banca este de 50.000 de lei.
„In tarile europene cererea pentru scutere electrice a inregistrat cresteri semnificative in ultimii ani, iar preconizarile pentru 2025, in zona euro, estimeaza un volum al vanzarilor de aproximativ 800 de milioane de euro pentru scutere si motociclete electrice si o rata anuala de crestere compusa de 26,2% pentru perioada prognozata. Aceste estimari scot in evidenta gradul mare de atractivitate al acestui tip de vehicule. Scuterele electrice sunt o alegere inspirata pentru toti cei care isi doresc sa se deplaseze rapid, intr-o zi aglomerata. Au avantajul de a fi usor de manevrat, nu genereaza costuri extra precum cele pentru combustibil, iar datorita motorizarii 100% electrice sunt prietenoase cu natura, fiind un catalizator important in reducerea amprentei asupra mediului”, a declarat Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance Bucuresti.
Aditional solutiei de finantare dedicate care presupune achitarea scuterelor in 12 rate cu 0% dobanda, oficialii bancii au pregatit si un produs financiar complementar cu o perioada de gratie ce poate fi extinsa pana la 60 de luni si care beneficiaza de dobanda anuala competitiva de 11,8%.
„Remarcam, in randul europenilor, insemne mari de ingrijorare cu privire la nivelul ridicat de poluare, cu precadere la emisiile de gaze cu efect de sera. Deteriorarea accelarata a mediului a devenit o preocupare majora nu doar pentru cetateni, ci si pentru mediul de afaceri si autoritati. La nivel de companie, incurajam si promovam responsabilitatea ca valoare centrala a culturii noastre organizationale, atat in zona de creditare, cat si in activitatile si actiunile noastre zilnice. In acest sens, ne dorim ca alaturi de partenerul nostru Niumania, sa oferim clientilor dornici de mobilitate electrica solutii de finantare flexibile, dedicate”, a adaugat CEO-ul bancii.
„Consideram ca, in cazul Romaniei, situatia nivelului de poluare este alarmanta intrucat valorile limita privind calitarea aerului au fost de mult depasite si sunt necesare solutii pentru un trafic mai putin poluant. Scuterele electrice NIU au venit ca raspuns la problema tot mai apasatoare a oraselor poluate si supraaglomerate, unde cetatenii petrec ore in trafic pentru transportul lor regulat. Fiind electrice, scuterele NIU contribuie la scaderea nivelului de poluare al marilor orase, ele reprezentand o alternativa la transportul urban invechit si adanc inradacinat in folosirea combustibililor fosili”, afirma Sebastian Scherl, CEO-ul lantului de distributie a scuterelor NIU in Romania.
Niu proiecteaza, produce si comercializeaza scutere electrice inteligente si performante, ale caror autonomie poate depasi pragul de 140 de km si care ating viteze maxime de pana la 70 de km pe ora. Componenta smart este data de posibilitatea de a conecta scuterul la dispozitivele portabile (telefon, tableta, laptop), direct in Cloud. Aplicatia permite accesul la GPS si beneficiaza de alerta anti-furt si alarma, functionand, totodata, ca un centru de diagnosticare a potentialelor defectiuni tehnice in timp real. Adresa web a reprezentantei oficiale Niu in Romania este www.niumania.com .
***
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marca comerciala BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, bine cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere clientilor sai servicii de credite de consum in magazin, carduri de credit sub sigla Mastercard, credite auto, credite de nevoi personale si servicii de brokeraj pentru asigurari. In cei 15 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, compania a servit peste 1,4 milioane de romani, oferind peste 2,2 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pietei creditelor de consum in Europa, prin intermediul activitatii de acordare a creditelor de consum si credite imobiliare. Detinuta in proportie de 100% de banca cu reputatie internationala BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajati si opereaza in peste 30 de tari. Sub marcile comerciale Cetelem, Findomestic sau AlphaCredit, compania ofera o intreaga gama de produse de creditare, fie prin punctele de vanzare din magazine si showroom-uri auto, fie direct catre consumatori, prin agentii si prin Internet. BNP Paribas Personal Finance are in oferta si asigurari sau depozite pentru clientii sai din Bulgaria, Franta, Germania si din Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legata de parteneriatele cu retaileri, magazine online si institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta si know-how-ul acumulate in oferirea de solutii de creditare integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor. Compania si-a asumat, de asemenea, un rol major in educatia financiara a clientilor in spiritul imprumutului responsabil. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.bnpparibas-pf.com.
12.07.2019 Miruna Senciuc preia conducerea BNP Paribas Personal Finance sucursala Bucuresti, in calitate de CEO
„Sunt incantata de revenirea in tara mea si in compania in cadrul careia m-am maturizat profesional. Mare parte din echipa actuala mi-a fost alaturi inca de inceputuri si ma bucur ca am din nou oportunitatea de a lucra alaturi de ei. Ma simt onorata sa vin la conducerea unei companii cu o istorie de 15 ani pe piata din Romania al carei succes se reflecta in parteneriate comerciale puternice, intr-un numar de aproximativ 1,4 milioane de clienti si o valoare totala a creditelor acordate de aproximativ 2 miliarde de euro. Folosindu-ma de experienta mea internationala in cadrul BNP Paribas Personal Finance, in mandatul meu, voi continua sa aduc in Romania solutii inovatoare, sa sustin investitiile in digitalizare si sa fac toate demersurile pentru ca BNP Paribas Personal Finance sa aiba un impact pozitiv in comunitate. In urmatoarele sase luni imi voi concentra eforturile in zona de dezvoltare, venind in intampinarea clientilor si partenerilor nostri cu solutii si produse financiare competitive. Voi continua strategia pe termen mediu si lung, dar voi ramane deschisa si la oportunitatile pe care le ofera piata”, a declarat Miruna Senciuc, CEO BNP Paribas Personal Finance Bucuresti.
Numirea Mirunei Senciuc in noua functie vine ca urmare a preluarii de catre Bruno Leroux a pozitiei de CEO al Hello Bank! Republica Ceha. Dupa o perioada de timp de 3 ani in care condus, cu succes, sucursala din Romania, complementar cu pozitia bancii din Cehia, dl. Leroux va prelua o alta misiune importanta in cadrul grupului, fiind responsabil si de noua strategie Positive Impact pe care compania o va implementa in regiunea Europei Centrale si de Est.
„Romania este o piata competitiva, cu potential ridicat si perfomante extraordinare, iar filiala locala a bancii este o piesa esentiala pentru activitatile companiei in regiunea Europei Centrale. Numirea Mirunei Senciuc in fruntea executivului din Romania este o alegere strategica. Desi ne confruntam cu o perioada in care climatul politico-economic din tara este delicat, am convingerea Miruna va gestiona cu maiestrie operatiunile bancii si va inregistra rezultate exceptionale in parcursul mandatului sau. Profit de ocazie pentru a-i multumi domnului Bruno Leroux pentru implicarea de a care dat dovada in parcursul celor trei ani petrecuti in fruntea sucursalei din Romania, il felicit pentru rezultatele obtinute si ii doresc mult succes in noua sa misiune ”, a adaugat Csilla Ihasz, CEO BNP Paribas Personal Finance Regiunea Europei Centrale.
Miruna Senciuc s-a alaturat echipei BNP Paribas in 2004, in calitate de director comercial al Cetelem IFN S.A., activand in aceasta pozitie vreme de 9 ani. Din anul 2013, a preluat conducerea Departamentul de Dezvoltare Comerciala – Linia de Retail al BNP Paribas Personal Finance Sediul Central din Paris (2013-2016), iar ulterior a fost CEO al BNP Paribas Personal Finance Viena (2016-2019) conducand operatiunile companiei in Austria. A revenit la Bucuresti in luna iulie a acestui an.
Cu peste 460.000 de carduri de credit in portofoliu si 480.000 de clienti, BNP Paribas Personal Finance Bucuresti este o entitate bancara aflata in top 3 emitenti de carduri de credit din Romania si gestioneaza peste 40.000 de cereri de creditare pe luna.
***
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marca comerciala BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, bine cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere clientilor sai servicii de credite de consum in magazin, carduri de creditsub sigla Mastercard, credite auto, credite de nevoi personale si servicii de brokeraj pentru asigurari. In cei 15 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, compania a servit peste 1,4 milioane de romani, oferind peste 2,2 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pietei creditelor de consum in Europa, prin intermediul activitatii de acordare a creditelor de consum si credite imobiliare. Detinuta in proportie de 100% de banca cu reputatie internationala BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajati si opereaza in peste 30 de tari. Sub marcile comerciale Cetelem, Findomestic sau AlphaCredit, compania ofera o intreaga gama de produse de creditare, fie prin punctele de vanzare din magazine si showroom-uri auto, fie direct catre consumatori, prin agentii si prin Internet. BNP Paribas Personal Finance are in oferta si asigurari sau depozite pentru clientii sai din Bulgaria, Franta, Germania si din Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legata de parteneriatele cu retaileri, magazine online si institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta si know-how-ul acumulate in oferirea de solutii de creditare integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor. Compania si-a asumat, de asemenea, un rol major in educatia financiara a clientilor in spiritul imprumutului responsabil. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.bnpparibas-pf.com.
26.06.2019 STUDIU PAN-EUROPEAN „L’Observatoire Cetelem”, editia 2019: 90% dintre romani prefera sa consume local
L'Observatoire Cetelem 2019 a fost derulat in 17 tari europene, pe un esantion de 13.800 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 75 de ani. In Romania, studiul s-a bazat pe un esantion de 800 de respondenti.
Consumul local castiga teren printre europeni si, mai cu seama, printre romani. 90% dintre romani prefera produsele locale, pe care le considera mai calitative decat cele importate. Acestia percep consumul local ca pe o reflexie a valorilor proprii, fiind de parere ca astfel pot genera un impact pozitiv in comunitate. 34% dintre romani cred ca achizitionarea produselor locale este un act de patriotism, 31% vad aceasta chestiune ca pe un obiectiv important de urmarit in viitor, iar 30% considera ca o astfel de atitudine tine de mandria nationala.
Privit ca un catalizator in protejarea mediului inconjurator, opiniile europenilor asupra consumului local sunt diverse: in vreme ce doar 22% dintre romani au convingerea ca alegerea de a achizitiona produse fabricare in tara lor conduce la protejarea mediului inconjurator, media tarilor europene este de 42%, in frunte regasindu-se Suedia (61%), Austria (55%) si Italia (47%).
„In calitate de consumatori, avem mult mai multa putere decat realizam si este extrem de important sa constientizam ca obiceiurile noastre de consum impacteaza atat societatea in care traim si economia de piata, cat si mediul inconjurator. In Romania, din ce in ce mai multe persoane imbratiseaza consumul local si ii apreciaza beneficiile. Fie ca o fac din dorinta de a sustine piata muncii, de a genera crestere economica, din motive patriotice sau fie din preocupare pentru mediu, pentru 45% dintre romani dezvoltarea consumului local este o prioritate, iar peste jumatate (52%) sunt de parere ca este important sa incurajeze consumul de produse locale. Apetitul pentru produse locale contribuie, de asemenea, si la incurajarea producatorilor locali, fiind expresia clara a recunoasterii calitatii si a modelelor de productie responsabile si sustenabile”, a afirmat Bruno Leroux, CEO, BNP Paribas Personal Finance, Sucursala Bucuresti.
Cu toate acestea, europenii subliniaza faptul ca se lovesc de neajunsuri atunci cand vine vorba despre disponibilitatea produselor locale, sectorul agro-alimentar fiind cel mai bine reprezentat atat la nivel european (93%), cat si la nivelul Romaniei (95%). La capitolul mobilier, produse si echipamente de uz casnic, 79% dintre romani afirma ca pot gasi cu usurinta produse fabricate local sau regional, Romania situandu-se peste media europeana care este de doar 59%. Si in ceea ce priveste perceptia despre disponibilitatea produselor de igiena si infrumusetare piata din Romania este mai generoasa (76%) decat media europeana (55%). Bine reprezentata local este si industria textila, 72% dintre romani fiind de parere ca exista o oferta variata pe piata, spre deosebire de media europeana, care este de 54%.
In ceea ce priveste preferintele de cumparare, 94% dintre romani aleg, intotdeauna sau de cele mai multe ori, sa achizitioneze produse alimentare fabricate in Romania, 71% prefera produsele de igiena si infrumusetare locale, 73% aleg echipamente de uz casnic de provenienta locala sau regionala, 67% opteaza pentru articole vestimentare fabricate in tara sau in regiune, si doar o treime opteaza pentru un autoturism (34%) sau pentru echipamente Hi-Fi (31%).
Totusi, dorinta lor de a consuma produse locale este infranata de aspecte care tin de pret, o bariera greu de depasit atunci cand cresterea economica a unei tari se situeaza pe un trend descendent. Desi consumul local este privit la nivel european ca un consum responsabil, atunci cand se aduce in discutie pretul, peste jumatate dintre romani (53%) sunt de parere ca produsele locale au costuri mai ridicate fata de cele importate. Cu toate acestea, 2 din 3 consumatori sunt pregatiti sa faca eforturi financiare pentru a achizitiona produse locale.
Increderea romanilor in circumstantele proprii si increderea acestora in propria tara
Rezultatele studiului L'Observatoire Cetelem, editia 2019, confirma, totodata, optimismul cetatenilor din tarile europene. Scorul mediu al acestui indicator depaseste "limita" de 5 puncte, atingand, anul acesta, pragul de 6,1 puncte (5,2 in 2018, 4,9 in 2017 si 3,7 in 2013).
Desi sunt de parere ca circumstantele lor personale s-au imbunatatit, europenii considera ca situatia tarii lor a ramas, in linii mari, neschimbata. Acestia apreciaza pozitiv mai degraba circumstantele personale decat cele legate de situatia tarii lor, media acestui indicator situandu-se intre 5,8 si 6,1 puncte. Romanii manifesta un optimism crescut fata de circumstantele lor personale (6), clasandu-se pe pozitia a cincea in categoria celor mai optimisti respondenti, alaturi de Danemarca (7,1), Norvegia (6,8), Marea Britanie (6,6) si Germania (6,5), spre deosebire de bulgari (4,8) si unguri (4,7), care sunt mai putin increzatori.
Dupa o crestere economica semnificativa inregistrata in anul 2017, a doua jumatate a anului 2018 a afisat primele semne ale unei decelerari care se confirma si in 2019. In zona euro, media estimata vizavi de cresterea economica este situata intre 1,8% si 2,5%, in timp ce pentru Romania previziunile sunt de 3,4%, un procent peste media europeana, dar mai scazut comparativ cu anii anteriori (4% in 2018 si 6,9% in 2017). In acest sens, romanii sunt ingrijorati, in mod special, de situatia din tara lor (4,4), desi, atunci cand vine vorba despre puterea de cumparare, 36% dintre romani sunt de parere ca puterea lor de cumparare crescut, in timp ce pentru 64% dintre romani, puterea de cumparare a scazut (32%) sau a ramas stabila (32%).
"L’Observatoire Cetelem editia 2019 dezvaluie ca intentiile de cumparare ale europenilor au crescut in aproape toate sectoarele de retail, in ciuda unei incetiniri a cresterii PIB-ului in tarile europene. Chiar si asa, europenii raman consumatori avizi, iar cei mai mari impatimiti ai cumparaturilor se numara, in special, romanii. Asemenea anilor precendenti, mare parte dintre europeni (60%) aleg sa investeasca in calatorii si activitati recreative, topul preferintelor fiind completat de aparatura de uz casnic (43%) si telefoane inteligente (37%). Acestia ar prefera sa consume local, insa principalul criteriu de care tin cont atunci cand aleg sa achizitioneze un produs este pretul”, a adaugat Pascal Roussarie, Director Adjunct Brand, Comunicare si Publicitate, BNP Paribas Personal Finance, Sucursala Levallois Perret.
O dorinta mai mare de a economisi decat de a cheltui
Perceptia europenilor cu privire la propria putere de cumparare se transforma in prudenta atunci cand vine vorba despre intentia de a cheltui si dorinta de a economisi cat mai mult. Astfel, 49% dintre europeni si-au propus sa economiseasca, in timp ce numai 41% estimeaza ca vor cheltui mai mult in urmatoarele 12 luni.
In topul celor care doresc sa economiseasca, romanii (58%) se claseaza pe pozitia a cincea, dupa norvegieni (71%), portughezi (64%), suedezi (63%) si britanici (59%). In privinta intentiei de a cheltui mai mult in urmatoarele 12 luni, Romania (63%) se situeaza printre primele patru tari europene din fruntea clasamentului, alaturi de Slovacia (73%), Bulgaria (62%) si Republica Ceha (60%). 71% dintre romani doresc sa cheltuiasca, insa doar 5% dintre acestia isi permit, in vreme ce 29% spun ca nu intentioneaza sa cheltuiasca in urmatoarele 12 luni.
Studiul complet L’Observatoire Cetelem editia 2019 poate fi descarcat de aici.
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marca comerciala BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, bine cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere clientilor sai servicii de credite de consum in magazin, carduri de creditsub sigla Mastercard, credite auto, credite de nevoi personale si servicii de brokeraj pentru asigurari. In cei peste 14 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, compania a servit peste 1,2 milioane de romani, oferind peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pietei creditelor de consum in Europa, prin intermediul activitatii de acordare a creditelor de consum si credite imobiliare. Detinuta in proportie de 100% de banca cu reputatie internationala BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajati si opereaza in peste 30 de tari. Sub marcile comerciale Cetelem, Findomestic sau AlphaCredit, compania ofera o intreaga gama de produse de creditare, fie prin punctele de vanzare din magazine si showroom-uri auto, fie direct catre consumatori, prin agentii si prin Internet. BNP Paribas Personal Finance are in oferta si asigurari sau depozite pentru clientii sai din Bulgaria, Franta, Germania si din Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legata de parteneriatele cu retaileri, magazine online si institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta si know-how-ul acumulate in oferirea de solutii de creditare integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor. Compania si-a asumat, de asemenea, un rol major in educatia financiara a clientilor in spiritul imprumutului responsabil. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.bnpparibas-pf.com.
28.03.2019 BNP Paribas Personal Finance Bucuresti ofera credite personalizate pentru achizitionarea de biciclete Pegas
Pentru clientii interesati de achizitionarea bicicletelor, trotinetelor si longboard-urilor electrice, Cetelem ofera un produs financiar personalizat, conceput exclusiv pentru Atelierele Pegas, ce presupune achitarea bunurilor in maxim 12 rate cu 0% dobanda. Banca are in vedere extinderea perioadei de gratie la 60 de luni. Suma minima finantata este de 300 RON, iar pragul maxim de creditare atinge 20.000 RON. Datorita investitiilor in digitalizare, timpul de aprobare a unei cereri de finantare este de 10 minute.
„Toate parteneriatele dezvoltate de Cetelem au la baza studii solide despre tendintele pietei si despre specificitatile acesteia. Colaborarea cu Atelierele Pegas este parte integranta din strategia BNP Paribas Personal Finance si vizeaza finantarea produselor prietenoase cu mediul. Oferind imprumuturi personalizate care beneficiaza de rate preferentiale ale dobanzii pentru achizitionarea de produse certificate drept produse verzi, intentionam sa ne incurajam clientii sa devina partnerii nostri si sa ni se alature in misiunea noastra de a actiona responsabil fata de mediul inconjurator ”, a declarat Bruno Leroux, CEO of BNP Paribas Personal Finance.
„Prin parteneriatul cu Cetelem dorim sa aducem o noua viziune asupra transportului. Oamenii deja fac comparatii intre biciclete, motociclete si masini atunci cand vine vorba de pret, si dorim sa le oferim avantajul unei creditari corecte. Totodata, daca oamenii inteleg ca o rata lunara reprezinta singurul cost de transport cu bicicleta, vor realiza ca o medie de 50 de lei /luna reprezinta un abonament la mijloacele de transport in comun sau un abonament la sala de sport. Cu Pegas si Cetelem, acum, clientii le pot avea pe amandoua”, a adaugat Mihai Chipcia, Director de Vanzari, Atelierele Pegas.
In prima faza, colaborarea a fost dedicata doar magazinelor fizice Pegas, urmand a fi extinsa si in sfera comertului online. Pentru perioada 2019-2021, oficialii bancii intentioneaza sa extinda limitele mandatului si sa inroleze si alti retaileri care comercializeaza produse Pegas, estimand o crestere de 5% in total portofoliu de retail si un volum al vanzarilor de peste 800.000 RON, generate in urma acestui parteneriat strategic.
„Ca mijloc de locomotie, bicicleta - fie aceasta clasica sau electrica - presupune zero impact negativ, fiind cu siguranta un avantaj pentru mediul inconjurator. Conform unor studii recente, 26% dintre romani prefera mersul pe bicicleta. Cu toate acestea, desi in 2017 romanii au achizitionat biciclete in valoare de 60 de milioane de euro, in tara se vand mai putin de jumatate dintre cele 900.000 de bicicletele care se produc in teritoriu. Ne dorim ca impreuna cu partenerul nostru sa crestem acest procentaj si astfel sa incurajam folosirea unor mijloace de deplasare alternative, prietenoase cu mediul”, conchide Bruno Leroux, CEO BNP Paribas Personal Finance.
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marca comerciala BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, bine cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere clientilor sai servicii de credite de consum in magazin, carduri de creditsub sigla Mastercard, credite auto, credite de nevoi personale si servicii de brokeraj pentru asigurari. In cei peste 14 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, compania a servit peste 1,2 milioane de romani, oferind peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pietei creditelor de consum in Europa, prin intermediul activitatii de acordare a creditelor de consum si credite imobiliare. Detinuta in proportie de 100% de banca cu reputatie internationala BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajati si opereaza in peste 30 de tari. Sub marcile comerciale Cetelem, Findomestic sau AlphaCredit, compania ofera o intreaga gama de produse de creditare, fie prin punctele de vanzare din magazine si showroom-uri auto, fie direct catre consumatori, prin agentii si prin Internet. BNP Paribas Personal Finance are in oferta si asigurari sau depozite pentru clientii sai din Bulgaria, Franta, Germania si din Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legata de parteneriatele cu retaileri, magazine online si institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta si know-how-ul acumulate in oferirea de solutii de creditare integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor. Compania si-a asumat, de asemenea, un rol major in educatia financiara a clientilor in spiritul imprumutului responsabil. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.bnpparibas-pf.com.
08.11.2018 BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti lanseaza creditul responsabil pentru achizitionarea de autoturisme hibrid si electrice
Clientii interesati de achizitionarea autoturismelor electrice sau hibrid vor putea accesa noul produs de finantare prin Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto RABLA si RABLA PLUS, care a reinceput in luna septembrie 2018. Produsul le ofera clientilor o dobanda fixa de doar 5.9%, fata de 8,9% practicata pentru restul produselor financiare ale bancii. Perioada de creditare este cuprinsa intre 6 si 36 de luni, cu un avans minim de 30% la incheierea contractului.
In primele noua luni ale anului 2018 in Romania au fost vandute 2.922 de masini electrice, hibrid electrice si hibrid, o valoare dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut.
„Ponderea autoturismelor ecologice in totalul vanzarilor la nivel national in primele trei trimestre ale anului a fost de 2,6%, fata 1,9% pentru aceeasi perioada a anului trecut. Asta inseamna ca interesul romanilor pentru acest tip de autoturisme este din ce in ce mai mare. Ne dorim ca Romania sa se alinieze celorlalte tari europene unde conceptul de electromobilitate este adoptat la scara larga, de aceea ne bucuram sa incurajam acest trend prin lansarea de produse financiare dedicate unor astfel de achizitii”, a declarat Bruno Leroux, CEO BNP Paribas Personal Finance SA Sucursala Bucuresti.
Prin lansarea acestui credit cu dobanda preferentiala, BNP Paribas Personal Finance SA, Sucursala Bucuresti isi asuma angajamentul de a incuraja utilizarea de resurse regenerabile in vedere reducerii poluarii atmosferice si a nivelului de zgomot, pentru protejarea implicita a mediului inconjurator.
Pentru noi, sustenabilitatea a devenit, alaturi de responsabilitate, valoarea centrala a policitilor dupa care ne ghidam in parcursul profesional. Este imperios necesar ca initiativele mediului privat sa joace un rol de lider in crearea de solutii care sa protejeze mediul si sa sustina cresterea economiei. Aditional politicilor interne orientate catre protejarea mediului inconjurator, carora li s-au afiliat, in totalitate, angajatii bancii, intentionam sa ne implicam in actiuni care sa sustina noua directie a companiei.”, a adaugat Bruno Leroux, CEO BNP Paribas Personal Finance Sucursala Bucuresti.
„Ne bucuram ca putem oferi clientilor Hyundai doua modele integral electrice - Ioniq si Kona Electric, in conformitate cu politica globala de dezvoltate a gamei de produse. Noua familie de autovehicule eco beneficiaza de un pachet competitiv de servicii post-vanzare, autonomie extinsa si dotari avansate de siguranta si conectivitate”, a mentionat Teodor Brusalis, Director Executiv al Hyundai Auto Romania.
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marca comerciala BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, bine cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere clientilor sai servicii de credite de consum in magazin, carduri de creditsub sigla Mastercard, credite auto, credite de nevoi personale si servicii de brokeraj pentru asigurari. In cei peste 14 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, compania a servit peste 1,2 milioane de romani, oferind peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pietei creditelor de consum in Europa, prin intermediul activitatii de acordare a creditelor de consum si credite imobiliare. Detinuta in proportie de 100% de banca cu reputatie internationala BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajati si opereaza in peste 30 de tari. Sub marcile comerciale Cetelem, Findomestic sau AlphaCredit, compania ofera o intreaga gama de produse de creditare, fie prin punctele de vanzare din magazine si showroom-uri auto, fie direct catre consumatori, prin agentii si prin Internet. BNP Paribas Personal Finance are in oferta si asigurari sau depozite pentru clientii sai din Bulgaria, Franta, Germania si din Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legata de parteneriatele cu retaileri, magazine online si institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta si know-how-ul acumulate in oferirea de solutii de creditare integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor. Compania si-a asumat, de asemenea, un rol major in educatia financiara a clientilor in spiritul imprumutului responsabil. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.bnpparibas-pf.com.
04.09.2018 BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti demareaza programul Mastercard - Plata in Rate
Cetelem implementeaza o noua facilitate care vine in intampinarea consumatorilor si care vizeaza intregul sau portofoliu de carduri emise. Detinatorii de carduri Cetelem vor avea posibilitatea sa opteze pentru plata in rate in toate magazinele inrolate in program. Utilizatorii vor beneficia de capacitate extinsa de cumparare, de flexibilitate in ceea ce priveste metoda de plata, dar si de un control mai bun al cheltuielilor si al finantelor.
Despre beneficiile programului Mastercard - Plata in Rate
Comerciantii vor avea, de asemenea, beneficii tangibile aduse de implementarea noului program de plata in rate, Mastercard - Plata in Rate permitandu-le atat clientilor noi, cat si celor existenti sa isi programeze ciclul de plati.
„La momentul actual, cardul de credit este unul dintre cele mai importante produse Cetelem si ne dorim sa isi conserve popularitatea si pe viitor. Noul program Mastercard - Plata in Rate ofera consumatorilor posibilitatea de a plati achizitiile personale in rate lunare, mai degraba decat intr-o suma fixa, achitata la momentul cumpararii. Utilizatorii pot opta pentru plata in 3 rate fara dobanda sau in 10/12 rate cu o dobanda avantajoasa. Odata cu implementarea acestui nou program, estimam o crestere a numarului de clienti noi si o evolutie vizibil intensificata a gradului de utilizare. Principiul responsabilitatii se afla in centrul culturii noastre organizationale. Suntem un partener responsabil, care protejeaza bugetele clientilor sai si ii indruma in prevenirea exceselor. Acest principiu va continua sa ne ghideze si in viitor”, a declarat Laurent Claudel, Director General Adjunct Divizia Comercial si Operatiuni, BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti.
„Serviciul ‘Mastercard – Plata in Rate’ a fost lansat de Mastercard in Romania in premiera mondiala in noiembrie 2016 in scopul democratizarii ratelor oferite direct la comercianti. Ne bucuram sa le uram ‘Bine ati venit’ celor aproape jumatate de milion de posesori de carduri Mastercard Cetelem in vasta retea de acceptare Mastercard – Plata in Rate si ii invitam sa se bucure de flexibilitatea si convenienta solutiei.”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard Romania.
Incepand cu luna iulie a acestui an, utilizatorii cardurilor de credit Cetelem pot alege oricare dintre magazinele din Romania care afiseaza sigla Mastercard - Plata in Rate, chiar si cele care nu sunt partenere Cetelem. In paralel, clientii Cetelem pot beneficia si de ofertele de plata a ratelor agreate cu magazinele partenere.
Atentia noastra se indreapta, in continuare, spre inovatie si spre a oferi clientilor nostri experiente care sa ii ajute in gestionarea responsabila a bugetului. Continuam sa investim in produs, adaugandu-i in mod constant noi facilitati, menite sa sporeasca gradul de confort si securitate in utilizare. Continuam, totodata, si activitatile prin care ne consiliem clientii in ceea ce priveste utilizarea cardului de credit si urmarim ca experienta acestora sa fie, intotdeauna, cat mai facila” a adaugat Laurent Claudel, Director General Adjunct Divizia Comercial si Operatiuni, BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti.
Cu peste 470.000 de carduri de credit in portofoliu, Cetelem ramane in prezent in top 3 emitenti de carduri de credit din Romania.
Despre Cetelem - www.cetelem.ro, o marca comerciala BNP Paribas Personal Finance
Incepand cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit - BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA si banca mama franceza BNP Paribas Personal Finance. Dupa finalizarea procesului de fuziune, activitatea comerciala din Romania a continuat sub brandul Cetelem, bine cunoscut publicului de credite de consum din Romania. Compania continua sa ofere clientilor sai servicii de credite de consum in magazin, carduri de creditsub sigla Mastercard, credite auto, credite de nevoi personale si servicii de brokeraj pentru asigurari. In cei peste 14 ani de cand este prezenta pe piata romaneasca, compania a servit peste 1,2 milioane de romani, oferind peste 1,8 milioane de credite.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pietei creditelor de consum in Europa, prin intermediul activitatii de acordare a creditelor de consum si credite imobiliare. Detinuta in proportie de 100% de banca cu reputatie internationala BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajati si opereaza in peste 30 de tari. Sub marcile comerciale Cetelem, Findomestic sau AlphaCredit, compania ofera o intreaga gama de produse de creditare, fie prin punctele de vanzare din magazine si showroom-uri auto, fie direct catre consumatori, prin agentii si prin Internet. BNP Paribas Personal Finance are in oferta si asigurari sau depozite pentru clientii sai din Bulgaria, Franta, Germania si din Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legata de parteneriatele cu retaileri, magazine online si institutii financiare (banci si companii de asigurari), bazata pe experienta si know-how-ul acumulate in oferirea de solutii de creditare integrate si adaptate activitatii si strategiei comerciale a partenerilor. Compania si-a asumat, de asemenea, un rol major in educatia financiara a clientilor in spiritul imprumutului responsabil. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.bnpparibas-pf.com.
Despre Mastercard
Mastercard, www.mastercard.com, este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Operam cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 tari si teritorii. Produsele si solutiile Mastercard fac activitatile zilnice de comert – cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor – mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea. Urmariti-ne pe Twitter: participati la discutiile de pe blogul Beyond the Transaction si inregistrati-va pentru cele mai noi stiri.
25.01.2018 Cetelem IFN SA devine sucursală bancară a BNP Paribas Personal Finance
Cetelem IFN SA, liderul pieței creditelor de consum IFN din România, anunță fuziunea cu BNP Paribas Personal Finance, acționarul unic al companiei, și transformarea într-o sucursală a celei din urmă - BNP Paribas Personal Finance SA Paris, Sucursala Bucureşti. Activitatea comercială din România va continua sub brandul Cetelem. Procesul de transformare are loc ca urmare a deciziei strategice la nivel de grup, ce vizează îmbunătățirea operațiunilor în piețele din Europa Centrală și de Est, respectiv: Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, România și Bulgaria.
„Prin această inițiativă vizăm eficientizarea modelului operațional al piețelor din regiune, pentru a susține livrarea celor mai bune soluţii şi a celor mai competitive servicii pentru clienţii noştri. Suntem convinși că trecerea Cetelem în această nouă etapă va avea efecte benefice, atât pentru clienți cât și pentru întreaga piață românească a creditelor de consum. Cetelem s-a afirmat de-a lungul timpului drept un jucător de top, unul dintre cei mai puternici, iar în urma acestei transformări va beneficia de toate aceste premize pozitive asimilate de-a lungul timpului, la care se adaugă expertiza și suportul grupului financiar din care face parte”, a declarat Bruno Leroux, CEO Cetelem Romania.
Procesul de transformare se va finaliza pe 1 Martie 2018, urmând ca după această dată activitatea comercială din România să continue sub brandul Cetelem, o marcă binecunoscută publicului român.
Clientii vor fi informaţi despre schimbarea statutului companiei via e-mail, scrisoare, precum şi prin intermediul site-ului companiei: www.cetelem.ro.
„Operațiunile curente ale Cetelem România, precum și oferta sa de produse și termenii contractuali, agreați deja cu clienții sau cu partenerii, nu vor fi afectate de procesul de fuziune. Cetelem România va rămâne același partener responsabil şi îşi va menţine obiectivul principal de a furniza soluții financiare optimizate, dezvoltate pentru a preveni supraîndatorarea”, a mai declarat Bruno Leroux.
În România, Cetelem ofera credite de consum în magazine, carduri de credit sub sigla MasterCard, credite auto şi credite de nevoi personale cu acordare prin telefon sau Internet, precum și în rețeaua de agenții proprii. Cetelem are în oferta sa produse financiare lei, cu rate fixe, permițând clienților companiei să aibă o imagine de ansamblu clară asupra situației lor financiare și să-și poată gestiona mai bine bugetul pe toată perioada de creditare.
Despre Cetelem IFN - www.cetelem.ro
Cetelem IFN SA a luat naștere în 2005, după preluarea Credissson International SRL de către Cetelem S.A (actuala BNP Paribas Personal Finance SA), divizia de credite de consum a grupului financiar francez BNP Paribas.
Cetelem este lider pe piața creditelor de consum IFN în România, beneficiind de experiența de 60 de ani a BNP Paribas Personal Finance în Franța. În afară de creditul de consum în magazine, Cetelem oferă clienților săi carduri de credit sub sigla Mastercard, credite auto, credite de nevoi personale cu acordare prin telefon, Internet, intermediere pentru încheierea poliţelor de asigurări. În cei peste 14 ani de prezență pe piața din România, compania a deservit peste 1,2 milioane de români, oferind peste 1,8 milioane de împrumuturi.
Despre BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pieței creditelor de consum în Franța și în Europa, prin intermediul activității de acordare a creditelor de consum și credite imobiliare. Deținută în proporție de 100% de banca cu reputaţie internaţională BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajați și operează în peste 30 de țări. Sub mărcile comerciale Cetelem IFN, Findomestic sau AlphaCredit, compania oferă o întreagă gamă de produse de creditare, fie prin punctele de vânzare din magazine și showroom-uri auto, fie direct către consumatori, prin agenții și prin Internet. BNP Paribas Personal Finance are în ofertă și asigurări sau depozite pentru clienții săi din Bulgaria, Franța, Germania și din Italia. BNP Paribas Personal Finance SA a dezvoltat o strategie legată de parteneriatele cu retaileri, magazine online și instituții financiare (bănci și companii de asigurări), bazată pe experiența și know-how-ul acumulate în oferirea de soluții de creditare integrate și adaptate activității și strategiei comerciale a partenerilor. Compania și-a asumat, de asemenea, un rol major în educația financiară a clienților în spiritul împrumutului responsabil. Pentru mai multe detalii, vizitaţi: www.bnpparibas-pf.com
Despre BNP Paribas Group în România
Grupul BNP Paribas este prezent pe piaţa locală încă din anul 2007, prin divizia care asigură activităţile de Corporate & Institutional Banking, BNP Paribas Paris SA, Sucursala Bucureşti. În România, banca oferă un portofoliu extins de servicii financiare adresate corporaţiilor (clienţi internaţionali ai grupului sau businessuri locale) şi instituţiilor publice, cu soluţii bancare personalizate, realizate folosind expertiza pusă la dispoziţie de reţeaua internaţională BNP Paribas, una dintre cele mai solide bănci din lume.
Pe lângă divizia amintită mai sus, Grupul BNP Paribas desfăşoară în România mai multe tipuri de activităţi financiare, prin intermediul celorlalte entităţi ale sale:
15.11.2017 Cetelem IFN anunta ofertele de Black Friday
Cetelem IFN, liderul pietei de credite de consum din Romania, se alatura campaniei de Black Friday cu o oferta speciala pentru clientii actuali si noi care cauta finantare rapida pentru achizitiile lor cu ajutorul imprumuturilor avantajoase.
„Ne asteptam la o crestere cu 15% a vanzarilor in acest weekend, in comparatie cu weekendul de Black Friday de anul trecut. Aceasta tinta este justificata de implementarea noului proces de analiza a cererilor de credit care dureaza aproximativ zece minute, automatizat in proportie covarsitoare, printre cele mai rapide de pe piata”, a declarat Liviu Purcarea, director dezvoltare business si retea parteneri retail.
Clientii care aplica pentru un imprumut intr-unul din magazinele partenere Cetelem vor beneficia de cele mai atractive oferte dedicate Black Friday si de asemenea de unul dintre cele mai rapide procese de creditare in magazine. Practic, aproximativ zece minute este timpul necesar pentru a completa aplicatia de credit si a pleca cu bunurile dorite. Noul proces este in mare parte fara hartii, din moment ce procedura de verificare a fost digitalizata, astfel incat clientii vor avea o experienta placuta, fara a pierde mult timp cu partea de aprobare a finantarii, pentru a avea mai mult timp la dispozitie pentru cumparaturi.
In plus, toti clientii care folosesc cardul Cetelem pentru cumparaturi in cursul weekendului 17-19 noiembrie vor fi inscrisi automat la o tombola la care pot castiga o suma echivalenta cu valoarea cumparaturilor achitate in acest weekend, pana la valoarea maxima de 3.000 de lei.
Aceste oferte se adauga programului permanent de loialitate implementat de Cetelem pentru toti utilizatorii cardurilor de credit in 2017: rambursarea unei sume nete reprezentand 2% din valoarea platilor facturilor la utilitati si a cumparaturilor efectuate in benzinarii. Oferta este valabila pentru detinatorii tuturor celor 470.000 de carduri de credit Cetelem si co-branded.
Cetelem IFN este un specialist al creditului de consum si promotor al creditarii responsabile, de aceea atentia companiei s-a concentrat pe accesul la creditare si confortul clientului – oferind finantare in magazine la locul vanzarii sau in showroom pentru creditele auto. In plus, compania a pus la punct un proces de vanzare la distanta prin care, in conditii de siguranta si confort, le ofera clientilor cu proiecte mai mari credite de nevoi personale si refinantare.
Cetelem IFN promoveaza creditarea responsabila si de aceea toate produsele de creditare oferite in prezent sunt in lei si au rate fixe, fara comisioane: in acest fel, bugetul poate fi echilibrat si administrat pentru toata perioada creditului inca din momentul semnarii contractului.
11.09.2017 Cetelem IFN SA va deveni sucursala a BNP Paribas Personal Finance
Cetelem IFN SA, liderul pietei creditelor de consum din Romania, anunta initierea procesului de fuziune cu BNP Paribas Personal Finance SA, actionarul unic al companiei, si transformarea intr-o sucursala bancara a celei din urma. Activitatea comerciala din Romania va continua sub brandul Cetelem.
Procesul de transformare se va finaliza in primul trimestru din 2018, urmand ca dupa aceasta data activitatea comerciala din Romania sa continue sub brandul Cetelem, o marca binecunoscuta publicului roman.
Operatiunile curente ale Cetelem Romania, precum si oferta sa de produse si termenii contractuali, agreati deja cu clientii sau partenerii, nu vor fi afectate de procesul de fuziune. Cetelem Romania va ramane acelasi partener responsabil si isi va mentine obiectivul principal de a furniza solutii financiare optimizate, dezvoltate pentru a preveni supraindatorarea.
22.06.2017 Comunicat de presa L'Observatoire
Românii consideră că 2016 a fost un an relativ stabil în ceea ce privește puterea de cumpărare: 46% dintre respondenții unui sondaj, cu 5 puncte procentuale mai mult decât în 2015, au declarat că puterea lor financiară a rămas aceeași ca în anul precedent.
Numai 23% dintre aceștia au declarat că puterea lor de cumpărare a crescut anul trecut, o scădere cu 5 puncte procentuale față de 2015, în timp ce 32% (cu un punct procentual mai mult) au declarat că puterea lor financiară a scăzut, potrivit L'Observatoire, studiul anual al Cetelem privind consumul gospodăriilor din Europa și nivelul de încredere al europenilor, efectuat la sfârșitul anului 2016 în 15 țări, inclusiv în România, pe un eșantion de 12.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18-75 ani.
Rata de creștere de 4,8% a Produsului Intern Brut în 2016 a încurajat într-adevăr consumatorii români să cheltuiască mai mult, 62% dintre respondenți au declarat că vor cheltui mai mult în următoarele 12 luni, o creștere de 4 puncte procentuale comparativ cu anul precedent, dar mai mică în comparație cu 2010, atunci când 89% dintre românii sondați au spus, de asemenea, că vor cheltui mai mult. Apetitul pentru economisire a continuat să fie mai mic decât pentru cheltuieli, întrucât 48% dintre respondenți au indicat acest lucru - cu 4 puncte procentuale mai puțin decât în 2015. Totuși, această cifră reprezintă un progres major comparativ cu șapte ani în urmă, atunci când doar 11% dintre români luau în calcul economisirea.
"Este o evoluție normală, care reflectă ritmul economiei și încălzirea activităților de creditare. Aceste două elemente contribuie la creșterea încrederii consumatorilor, cea mai ridicată fiind în România, comparativ cu toate celelalte țări din cercetare", a declarat Pascal Roussarie, Director Marketing şi Vânzări, Europa Centrală, BNP Paribas Personal Finance.
Jumătate dintre respondenții români cred că statutul lor personal se va îmbunătăți în următorii doi ani. Ca o comparație, cele mai mari rate de încredere, aproape de nivelul românilor, au fost înregistrate în Danemarca (49%), Slovacia (44%) și Portugalia (42%). La polul opus al topului, în Franța (18%), Italia (19%) și Marea Britanie (20%) au fost indicate cele mai scăzute rate de încredere în îmbunătățirea statutului lor.
"Un alt aspect interesant pe care îl arată raportul L'Observatoire este legătura pe care consumatorii o fac între încrederea în viitorul țării și venitul personal. De fapt, respondenții din 11 dintre cele 15 țări din sondaj au indicat creșterea salariilor în primele trei propuneri care ar spori încrederea în țările lor", a adăugat Bogdan Spuză, Director Marketing, Produse, CRM şi Asigurări, Cetelem România.
Bulgarii s-au arătat cei mai dependenți de creșterea salariilor, 59% dintre respondenți menţionând acest factor ca fiind unul dintre cei mai importanţi pentru creşterea încrederii în viitorul ţării, pe locurile următoare fiind polonezii (53%), românii (50%), ungurii (49%) și portughezii (48%). Pentru germani, de exemplu, diminurea inegalității sociale este factorul principal care le-ar spori încrederea în țara lor (44%), în timp ce în Franța cel mai important factor de creștere al încrederii a fost scăderea ratei șomajului (42%). Scăderea ratei somajului este menţionată şi în Austria (39%) și Danemarca (41%). În Regatul Unit, deloc surprinzător, 40% dintre respondenți au indicat controlul fenomenului imigrării drept principalul motor al creșterii încrederii în viitorul țării lor.
04.02.2014 Cetelem lanseaza serviciul gratuit de e-banking Client CetelemCetelem.
Cetelem lanseaza serviciul gratuit de e-banking Client CetelemCetelem, lider pe piata creditelor de consum din Romania, este prima Institutie Financiara Nebancara din tara care pune gratuit la dispozitia clientilor o platforma dee-banking. Prin intermediul acestui serviciu, Cetelem vizeaza simplificarea accesului clientilor la informatii legate de contractele de credit sau de card, asigurand totodata sporirea confortului si mentinerea securitatii in efectuarea tranzactiilor.
04.12.2013 Cetelem IFN
Cetelem IFN, liderul pietei de credite de consum din Romania, este prima institutie financiara nebancara (IFN) din Romania care lanseaza cardurile cu facilitatea MasterCard PayPass, ce utilizeaza tehnologia contactless. Astfel, incepand din aceasta toamna, toate cardurile Cetelem IFN - MasterCard, dar si programele co-branded, beneficiaza de aceasta tehnologie moderna.
26.09.2013 Flanco Retail prezintă un nou spot TV – realizat de agenţia 23 Communication Ideas a carui tema centrală este modul în care cumpărătorii au acces rapid la cele mai noi tehnologii care le vor simplifica şi înfrumuseţa viaţa, prin creditul Cetelem, accesibil simplu si rapid in orice magazin Flanco.
Flanco Retail prezintă un nou spot TV – realizat de agenţia 23 Communication Ideas a carui tema centrală este modul în care cumpărătorii au acces rapid la cele mai noi tehnologii care le vor simplifica şi înfrumuseţa viaţa, prin creditul Cetelem, accesibil simplu si rapid in orice magazin Flanco.
11.09.2013 Bucureşti, 11 septembrie 2013 – PayPoint România, şi Cetelem IFN, anunţă semnarea unui parteneriat pentru servicii de colectare plăţi rate credit.
Bucureşti, 11 septembrie 2013 – PayPoint România, şi Cetelem IFN, anunţă semnarea unui parteneriat pentru servicii de colectare plăţi rate credit.
24.01.2013 Bucureşti, 24 ianuarie 2013. BNP Paribas Personal Finance anunță numirea lui Olivier Floris ca director general al Cetelem Romania
Bucureşti, 24 ianuarie 2013. BNP Paribas Personal Finance anunță numirea lui Olivier Floris ca director general al Cetelem Romania
20.12.2012 Bucuresti, 20 decembrie – Clientii care isi fac cumparaturile in magazinele Flanco din intreaga tara si care aleg sa incheie pana la sfarsitul anului un contract de credit primesc un cadou special.
Bucuresti, 20 decembrie – Clientii care isi fac cumparaturile in magazinele Flanco din intreaga tara si care aleg sa incheie pana la sfarsitul anului un contract de credit primesc un cadou special.
10.04.2012 Cetelem IFN SA prezinta studiul Observatoire Cetelem 2012 despre nevoile de consum si proiectele consumatorilor europeni.
Cetelem IFN SA prezinta studiul Observatoire Cetelem 2012 despre nevoile de consum si proiectele consumatorilor europeni.
18.05.2011 S.C. Cetelem IFN S.A. implementeaza in perioada 01.03.2011-29.02.2012, proiectul "SANATATEA ANGAJATILOR - Factor cheie pentru dezvoltarea durabila a companiei "
S.C. Cetelem IFN S.A. implementeaza in perioada 01.03.2011-29.02.2012, proiectul "SANATATEA ANGAJATILOR - Factor cheie pentru dezvoltarea durabila a companiei "
20.04.2011 Cetelem IFN SA lansează achiziţia de servicii de informare şi instruire a angajaţilor despre sănătatea la locul de muncă în cadrul proiectului "Sănătatea angajaţilor factor cheie în dezvoltarea durabilă a companiei". Codul CPV al serviciilor ce vor fi prestate este 80561000-4 servicii de formare în domeniul sănătaţii.
Cetelem IFN SA lansează achiziţia de servicii de informare şi instruire a angajaţilor despre sănătatea la locul de muncă în cadrul proiectului "Sănătatea angajaţilor factor cheie în dezvoltarea durabilă a companiei". Codul CPV al serviciilor ce vor fi prestate este 80561000-4 servicii de formare în domeniul sănătaţii.
19.04.2011 Cetelem relansează site-ul www.cetelem.ro într-o nouă formă grafică.
Cetelem relansează site-ul www.cetelem.ro într-o nouă formă grafică.
11.04.2011 Cetelem IFN SA lanseaza achizitia de servicii de informare si publicitate in cadrul proiectului "Sanatatea angajatilor factor cheie in dezvoltarea durabila a companiei" .
Cetelem IFN SA lanseaza achizitia de servicii de informare si publicitate in cadrul proiectului "Sanatatea angajatilor factor cheie in dezvoltarea durabila a companiei" .
05.04.2011 Cetelem IFN SA prezinta studiul Observatoire Cetelem 2011 despre nevoile de consum si proiectele consumatorilor europeni.
Cetelem IFN SA prezinta studiul Observatoire Cetelem 2011 despre nevoile de consum si proiectele consumatorilor europeni.
13.10.2010 Cetelem IFN a lansat serviciul « Direct Debit » cu ajutorul căruia clienţii îşi pot plăti ratele lunare automat, din orice cont curent, fără a se mai deplasa la punctele de încasare rate.
Cetelem IFN a lansat serviciul « Direct Debit » cu ajutorul căruia clienţii îşi pot plăti ratele lunare automat, din orice cont curent, fără a se mai deplasa la punctele de încasare rate.
14.07.2010 Cetelem lansează EchilibRATE, posibilitatea de a reduce rata cu până la 25% .
Cetelem lansează EchilibRATE, posibilitatea de a reduce rata cu până la 25% .
14.04.2009 Românii sunt cei mai fideli serviciilor oferite de IFN-uri.
Românii sunt cei mai fideli serviciilor oferite de IFN-uri.
19.01.2009 Cetelem si PCfun.ro lanseaza RateWebShop, cea mai simpla platforma pentru credite exclusiv în mediul online.
Cetelem si PCfun.ro lanseaza RateWebShop, cea mai simpla platforma pentru credite exclusiv în mediul online.
22.05.2008 Cetelem lanseaza serviciul CASH la ordin.
Cetelem lanseaza serviciul CASH la ordin.
25.02.2008 Cetelem lanseaza C-net, creditul de nevoi personale prin internet
Cetelem lanseaza C-net, creditul de nevoi personale prin internet
20.08.2007 Cetelem lansează Credit Joker, un nou produs inovativ pe piata creditului de consum.
Cetelem lansează Credit Joker, un nou produs inovativ pe piata creditului de consum.
29.05.2007 Cetelem finalizeaza implementarea liniilor traditionale de business si isi consolideaza pozitia pe piata creditelor de consum.
Cetelem finalizeaza implementarea liniilor traditionale de business si isi consolideaza pozitia pe piata creditelor de consum.
14.03.2007 Un nou chip pentru creditul Cetelem: compania introduce un nou personaj in strategia sa de comunicare.
Un nou chip pentru creditul Cetelem: compania introduce un nou personaj in strategia sa de comunicare.
21.11.2006 Cetelem si Flanco lanseaza cardul de credit co-branded Flanco-Cetelem, sub sigla MasterCard.
Cetelem si Flanco lanseaza cardul de credit co-branded Flanco-Cetelem, sub sigla MasterCard.
20.09.2006 Cetelem IFN SA intra pe piata cardurilor de credit. Creat special pentru clientii sai, cardul de credit MasterCard face parte din programul de fidelizare al Cetelem.
Cetelem IFN SA intra pe piata cardurilor de credit. Creat special pentru clientii sai, cardul de credit MasterCard face parte din programul de fidelizare al Cetelem.
02.08.2006 De la Credisson International la Cetelem IFN SA:
De la Credisson International la Cetelem IFN SA:
08.05.2006 Credisson devine Cetelem. Dupa preluarea de catre grupul Cetelem, Credisson promoveaza incepand de astazi o noua imagine de grup, prin adoptarea identitatii vizuale a Cetelem
Credisson devine Cetelem. Dupa preluarea de catre grupul Cetelem, Credisson promoveaza incepand de astazi o noua imagine de grup, prin adoptarea identitatii vizuale a Cetelem
28.03.2006 Credisson isi consolideaza pozitia de lider pe piata creditelor de consum
Credisson isi consolideaza pozitia de lider pe piata creditelor de consum
28.02.2006 Credisson rasplateste fidelitatea clientilor sai prin credite de nevoi personale
Credisson rasplateste fidelitatea clientilor sai prin credite de nevoi personale
20.02.2006 Credisson continua lansarea de produse de creditare inedite: Ce cumperi in februarie, platesti in septembrie!
Credisson continua lansarea de produse de creditare inedite: Ce cumperi in februarie, platesti in septembrie!
Acord de utilizare cookies
Cookie-urile sunt acele fisiere text care sunt stocate pe calculatorul, tableta sau mobilul tau atunci cand ne vizitezi website-ul. Ele sunt fisiere de mici dimensiuni, care nu-ti afecteaza dispozitivul folosit pentru navigare, si care contin informatii legate la activitatea ta pe site-ul cetelem.ro. Ne ajuta sa-ti oferim un continut util tie, personalizat. In plus, ele ne ofera date generale despre traficul generat de site-ul nostru si sa ne imbunatatim serviciile oferite.
Unele dintre aceste fisiere cookies sunt necesare pentru functionarea optima a site-ului nostru, in timp ce altele ne ajuta sa iti oferim o experienta cat mai placuta si care sa-ti fie de ajutor. Daca vrei sa modifici setarile, o poti face de aici.