Traim verde.

Acasa, pe strada sau la serviciu, alegerile noastre modeleaza viitorul planetei

Ce putem face pentru a reduce amprenta de carbon

La fel ca amprentele degetelor, amprenta de carbon ramane peste tot in urma noastra. Conducem masina, pornim centrala termica, folosim un pahar de plastic, aprindem lumina sau notam ceva pe o foaie de hartie, lasam cate o amprenta.
Amprenta de carbon se refera la cantitatea de gaze poluante pe care o elibereaza in atmosfera lucrurile pe care le facem zi de zi. Toate alegerile noastre determina consumul de energie: modul in care ne deplasam, procuram sau producem mancarea, felul in care ne imbracam sau ne incalzim in propriile case. Amprenta de carbon se reflecta din toate sursele de energie care emit dioxid de carbon sau, cu alte cuvinte, sursele de energie fosila.

Cum controlom amprenta de carbon?

E greu sa traim o viata moderna eliminand complet amprenta de carbon. Dar prin alegerile pe care le facem, modul in care folosim resursele si felul cum consumam energia putem micsora cantitatea gazelor poluante care afecteaza sanatatea planetei.
Putem face alegerile corecte atat acasa, cat si la serviciu.

La serviciu alegem sa ne comportam responsabil

Alegem furnizori de echipamente si consumabile sustenabile

Ne asiguram ca resursele pe care le folosim au un impact cat mai mic asupra mediului. Astfel, chiar si intr-o companie in care numarul angajatilor este mai mare, amprenta de carbon va fi mai mica.

Avem la indemana sistemul de reciclare selectiva

Punem langa imprimante cutia in care strangem hartia pentru reciclat. Fiecare etaj al cladirii companiei are cutii speciale pentru orice fel de consumabile reciclabile: hartie, plastic, metal, sticla.

Alegem produse care ne ajuta sa fim ECO, sa reciclam

La fel ca acasa, si la birou putem folosi sisteme de control al apei si energiei ce reduc consumul si micsoreaza amprenta de carbon. Folosim hartie reciclata pentru printare, renuntam la paharele si tacamurile din plastic.

Participam la programe prietenoase cu mediul

Oamenii sunt mai dispusi sa se implice concret in actiuni de protectie a mediului daca accesul la ele le este usor. Colegii de la HR pot gandi un plan atractiv si eficient de actiuni de voluntariat alaturi de organizatii care protejeaza mediul, in care sa se implice angajatii impreuna cu familiile lor.

Alegem mijloace de transport ecologice

Am pus la dispozitia colegilor nostri o flota de biciclete pe care le pot imprumuta pentru drumul spre serviciu si spre casa. Ajutam astfel la decongestionarea traficului, a mijloacelor de transport in comun, protejam mediul si dam un exemplu pozitiv.

Sprijinim comunitatile defavorizate

Sunt o multime de actiuni care vin in sprijinul celor defavorizati, la care putem participa. E mereu o bucurie sa pui un zambet pe chipul unui copil pe care soarta l-a incercat. O carte, o jucarie, o hainuta pot face cuiva ziua mai frumoasa. Si viata.